L'associació Salvem el Golfet ha entrat una denúncia a l'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) reclamant que "paralitzi" l'obra del xalet al penya-segat i s'enderroqui tot allò que s'ha construït amb l'ampliació. L'entitat sosté que les llicències d'obres i el pla urbanístic en què es van basar, on s'autoritzava l'increment de l'edificabilitat al paratge, no s'ajusten a llei.
A la denúncia, de fet, l'associació recull fins a nou punts que al seu parer són clares infraccions urbanístiques (com ara manca d'estudis o el fet que l'obra es faci en un terreny amb fort pendent).
Salvem el Golfet també es reserva el dret de portar l'afer als jutjats i interposar-hi un recurs contenciós administratiu. L'Ajuntament, però, sosté que els treballs es fan d'acord amb la legalitat.
La denúncia urbanística davant l'Ajuntament de Palafrugell s'ha entrat a primera hora del matí. A l'escrit, Salvem el Golfet reclama al consistori que aturi l'obra del xalet a la cala i que s'enderroqui tot allò que s'ha fet amb l'ampliació. L'entitat assegura que les llicències d'obres i "indirectament" el pla urbanístic en què es van basar no s'ajusten a llei.
Per això, Salvem el Golfet reclama suspendre les llicències i aturar els treballs, mentre s'estudia si s'ha vulnerat la legalitat. I en cas que sigui així, anul·lar de manera definitiva les obres i, en conseqüència, enderrocar tota l'edificació que s'està aixecant al penya-segat d'aquesta cala (una de les poques que quedaven verges a la Costa Brava).
L'advocat de l'entitat, Eduard de Ribot, explica que no entenen per què l'Ajuntament de Palafrugell va decidir canviar el planejament i permetre arribar a multiplicar "per gairebé tres" l'edificabilitat a la cala. Segons el lletrat, la construcció del xalet, visible clarament des del mar, és un "atemptat".
A la denúncia urbanística que han interposat davant del consistori, Salvem el Golfet exposa fins a nou motius pels quals les obres no s'ajusten a la normativa. Entre d'altres, sostenen que s'ha vulnerat la Llei de Costes, que hi ha perill geològic (perquè el penya-segat té un pendent superior al 20%) o que no s'han tingut en compte altres prescripcions urbanístiques.
Per exemple, que no hi ha estudi d'integració paisatgística o que el xalet supera l'alçada "màxima" permesa pel Pla General (6 metres, quan la casa en té 7 i mig).
L'Ajuntament defensa que s'ha fet bé
Per part de l'Ajuntament, però, es defensa que l'obra compleix la legalitat. Entre d'altres, que s'ajusta al Pla General, que Urbanisme hi ha donat el vistiplau i que també hi ha un informe de Costes que permet tirar endavant el xalet unifamiliar damunt del penya-segat.
Salvem el Golfet estarà amatent a la resposta de l'Ajuntament a la seva denúncia. Ja alerta però que si l'obra del xalet tira endavant l'afer pot acabar als tribunals. I és que l'associació es reserva el dret de presenta un contenciós administratiu als jutjats.