Els Bombers treballen en un incendi forestal a Cruïlles

Les flames ha començat al voltant de dos quarts de quatre de la tarda i afecta superfície agrícola

(Actualitzat 17:40h)

Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi de vegetació a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura del qual s’ha rebut l’avís a les 15.13 hores de la tarda. L’incendi, que ha començat a una zona propera al nucli de Cruïlles, s’ha propagat en sentit nord direcció al nucli de Monells afectant majoritàriament vegetació agrícola. Actualment, els efectius dels Bombers concentren els esforços al cap i flanc dret per tal d’intentar frenar la progressió de l’incendi.  
 
En el dispositiu d’extinció treballen una trentena de dotacions terrestres i 10 mitjans aeris (3 helicòpters de comandament, 3 helicòpters bombarders i 4 avions de vigilància i atac) dels Bombers de la Generalitat. A més, també treballen efectius de la Federació Agrupacions de Defensa Forestal de les Gavarres, Gavarres Nord, Gavarres Marítima, Cassà de la Selva i Puig d'Arques i s’ha activat maquinària pensant, així com s’ha demanat la col·laboració dels pagesos de la zona per col·laborar amb tractors en les tasques d’extinció.
 
Així mateix, en el dispositiu també hi actuen efectius del Cos d’Agents Rurals, set patrulles dels Mossos d’Esquadra, Policies Locals de la zona, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu i cinc membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil de La Bisbal d’Empordà que s’han afegit al dispositiu amb dues motocicletes i dos automòbils.
 
Segons Protecció Civil de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra han desallotjat preventivament unes 10 persones persones que hi havia en dos masos de la zona, però no es té constància de cap persona ferida.
 
Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), està tallada la circulació de la carretera GI-664 entre les poblacions de Sant Sadurní de l’Heura i Cruïlles, així com també les carreteres locals que enllacen aquests dos nuclis amb el de Monells.
 
Segons dades provisionals dels del Cos d’Agents Rurals l’incendi hauria afectat una extensió d’unes 30 hectàrees de vegetació, majoritàriament agrícoles.