Cinc monitores alemanyes detingudes per causar el pànic a Platja d'Aro amb el seu flash mob

Aquest matí passaran a disposició del jutge a Sant Feliu de Guíxols

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc monitores de nacionalitat alemanya d’entre 20 i 25 anys acusades d’originar el pànic pels carrers de Platja d’Aro després de participar en una 'flash-mob' que va portar els turistes a pensar que es tractava d'un atac terrorista. Segons fonts policials, les cinc arrestades, per un presumpte delicte contra l’ordre públic, passaran a disposició judicial aquest dimecres al matí a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Com a conseqüència dels fets, es van haver d’atendre vuit persones al CAP de Platja d’Aro dues per un atac d’ansietat i sis més per contusions- i tres més a l’Hospital de Palamós. Un dels casos, a més, va ser per taquicàrdia. La ‘flash-mob’ consistia en què un grup de turistes alemanys simulaven la identificació d’un personatge famós caminant pel carrer i tot un grup de persones el perseguien per fer-li fotografies i l’intentaven aturar. Va ser aleshores quan els ciutadans van confondre aquesta persecució amb un possible atac amb arma de foc.

L’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, ha explicat aquest dimecres al matí a RAC1 que esperaran que les monitores passin a disposició del jutge per decidir si els demanen algun tipus de responsabilitat des de l’Ajuntament.

Giraut ha comentat que en els primers moments es va generar “un estat d’alarma molt gran” ja que a les deu de la nit el passeig i els carrers del municipi presentaven una gran afluència de vianants, sumat a la situació d’alerta com a conseqüència dels darrers atemptats jihadistes com el de Niça. A més, ha recordat que en els primers moments el ‘boca-orella’ va fer que en un primer moment es parlés d’un tiroteig i de ferits, fet que va fer entrar molts ciutadans en botigues per protegir-se.

L’alcalde ha assenyalat com des del primer moment va pensa que havia passat “alguna cosa greu” però que amb el pas dels minuts es tractava d’una falsa alarma i que van constatar les detingudes no van fer servir armes reals ni simulades.

Els fets es van produir al voltant de les deu la nit quan una ‘flash-mob’ duta a terme pels detinguts va generar el pànic entre la gent que es trobava a l’Avinguda Cavall Bernat i que es va anar escampant pels carrers del municipi. Segons alguns testimonis, els autors anaven vestit de negre i haurien simulat uns trets mentre ho gravaven. La gent que hi havia pels voltants va pensar que era una situació real i automàticament hi va haver una fugida de gent que van córrer buscar refugi alhora que alertaven a qui trobaven que fessin el mateix.