Uns turistes provoquen el pànic a Platja d’Aro amb una 'flash mob' que els vianants confonen amb un atac amb trets

La gent s’ha refugiat a botigues i establiments i la centraleta de la Policia Local ha quedat col·lapsada

El rodatge d'una 'flash mob' per part d'un grup de turistes al centre de Platja d’Aro ha desencadenat una situació de pànic aquest dimarts al vespre. Ha passat pels volts de les deu quan els responsables de la ‘flash mob’ han aparegut en mig de corredisses provocant moments de confusió entre la ciutadania.

Molts han pensat de que es tractava d'un atac terrorista, amb armes i trets que no s'han arribat a produir en cap moment, segons ha informat la Policia Local de municipi. Tot i això, en un primer moment les persones que hi havia en aquell moment al centre de Platja d'Aro s’han pensat que era una situació real i hi ha hagut corredisses i gent que fins i tot s’han refugiat a botigues i establiments.

La centraleta de la Policia Local ha quedat col·lapsada i les xarxes socials han escampat el fals rumor ràpidament. Els Mossos d’Esquadra han detingut els autors dels fets. L’alcalde del municipi, Joan Giraut, ha explicat que un cop s’aclareixin els fets decidiran si emprenen alguna mesura legal. “Encara que hagi estat una bretolada, ha generat una situació de perill”, ha afegit l’alcalde.

Ampliació:

El lloc escollit per la ‘flash mob’ ha estat l’Avinguda del Cavall Bernat de Platja d’Aro, un dels punts cèntrics on està ple de terrasses i botigues. A les deu de la nit, la zona estava a vessar de gent i ha provocat una situació de pànic. Segons alguns testimonis, els autors eren estrangers, anaven vestit de negre i haurien simulat uns trets mentre ho gravaven. La gent que hi havia pels voltants ha pensat que era una situació real i automàticament hi ha hagut una desbandada de persones que han corregut a buscar refugi preses pel pànic alhora que alertaven a qui trobaven que fessin el mateix, ja sigui a amagant-se sota les taules de les terrasses o a l’interior dels establiments provocant un gran caos. Fins i tot el trànsit ha quedat afectat, amb vehicles que canviaven de sentit de forma brusca.

La centraleta de la Policia Local ha quedat col·lapsada i algunes persones s’hi han desplaçat per refugiar-se a les dependències. Els Mossos d’Esquadra s’han afanyat a desmentir el rumor que s’havia escampat per les xarxes socials ràpidament. A través de Twitter, han enviat un missatge de calma: “Missatge important: a Platja d’Aro s’han produït incidents a via pública amb origen en flash mob o similiar. No hi ha hagut trets”. I en una altra piulada demanaven no difondre rumors falsos que no estiguin contrastats per les fonts oficials. També ha fet el mateix la Policia Local amb un missatge similar. “Tot ha quedat en un ensurt, ha sigut un flashmob, en cap moment hi ha hagut tiroteig ni armes simulades. Per qualsevol inquietud truqueu-nos”.

El regidor de Protecció Civil de Platja d’Aro, Josep Solé, també s’ha referit als fets amb contundència: “Un bromista ha fet passar una mala estona a la gent que voltava pel centre de Platja d’Aro. Amb la seguretat no s’hi juga. Hi haurà conseqüències”. I al cap d’una estona, feia una nova piulada on demanava no difondre rumors falsos i afegia “Estan detinguts i ho pagaran”.

L’alcalde del municipi, Joan Giraut, ha fet una crida a la calma i ha dit que resten a l’espera dels resultats de la investigació per decidir si emprenen accions legals contra els autors de la 'flash mob'. “Encara que hagi estat una bretolada, ha generat una situació de perill”, ha subratllat l’alcalde.