Principi d’acord a Nylstar de Blanes després d’una maratoniana reunió de deu hores

La direcció de l’empresa accepta definitivament reconvertir l’ERO d’extinció en un de suspensió

Principi d’acord entre la direcció de la tèxtil Nylstar de Blanes (Selva) i els treballadors després d’una maratoniana reunió de deu hores. L’empresa ha acceptat definitivament reconvertir l’ERO d’extinció de 155 treballadors en un de suspensió temporal de 180, que s’aplicaria des del 15 d’agost i fins al 31 de desembre.

Paral·lelament, també s’ha superat un altre dels esculls de la negociació i l’empresa es compromet a entrar en concurs de creditors el 31 d’octubre si no hi ha injecció de capital i no es pot reprendre l’activitat.

El sindicat majoritari UGT demanava que la data fos el 30 de setembre, mentre que la direcció de la tèxtil ho posposava el concurs fins al 7 de novembre, com a mínim. Finalment, s’ha trobat una data intermèdia que ha satisfet les dues parts. L’acord s’explicarà a la plantilla demà i s’haurà de ratificar en una assemblea.

Ampliació:

“Amb matisos indiscutibles com en qualsevol negociació, però creiem que s’ha arribat a un acord que entenem que és la millor solució per la situació actual de Nylstar i ens obre un camí de futur per buscar la continuïtat de la companyia”, ha afirmat Miguel Prados, secretari d'acció sindical del FITAG-UGT de Catalunya.

“De l’altra manera, amb 155 companys acomiadats i sense indemnització difícilment podríem fer un procés per salvar la Nylstar”, ha continuat Prados, que ha avançat que si l’acord no es pot votar demà mateix per la plantilla, la ratificació es farà probablement “dijous o divendres”.

Un altre dels esculls que s’ha superat en la negociació entre ambdues parts és l’acceptació per part dels treballadors que Nylstar vengui actius prèvia consulta al comitè d'empresa i això serveixi per pagar endarreriments salarials.