Dos detinguts que van arribar a fer divuit robatoris a Girona i rodalia

Els arrestats anaven d'un negoci a l'altre conduint motos robades

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres molt prolífics que s'havien especialitzat a robar en empreses i negocis de Girona i rodalia rebentant-ne els vidres a cops de tapa d'embornal.

Els lladres, que tenen 23 i 33 anys, van arribar a actuar fins a divuit vegades en tan sols dues setmanes. El llistat de negocis on van entrar, tots situats a Girona i a Sarrià de Ter, és extens. Hi ha des d'una benzinera a un restaurant de menjar ràpid, passant per farmàcies, perruqueries, un bar, un centre cívic o una sabateria. El mètode era sempre el mateix.

Arribaven al lloc a cavall d'una moto robada, rebentaven l'aparador estampant-hi una tapa d'embornal i, un cop a dins, intentaven endur-se els diners de la caixa. En alguns robatoris van marxar sense botí, però deixant importants destrosses al darrere.

Ampliació:

En tan sols dues setmanes, entre el 8 i el 21 de juliol, els lladres de la tapa de l'embornal van arribar a cometre fins a divuit robatoris. Sempre actuaven de matinada, anaven d'un lloc a l'altre amb scooters robades –en van sostreure fins a tres de diferents- i mai es treien el casc per evitar que els reconeguessin.

El modus operandi era calcat en tots els casos. Esberlaven els vidres dels aparadors a cops de tapa d'embornal, entraven a dins dels locals i negocis i anaven directes a buscar diners. En alguns casos, els dos lladres van marxar sense botí. Ara bé, van deixar importants destrosses al seu darrere.

El llistat de negocis que els van patir és ampli. De fet, en una sola nit (la del 20 de juliol) van arribar a actuar fins a cinc vegades. I en d'altres (com les matinades dels dies 8, 16, 17 i 21) van cometre entre dos i tres robatoris al llarg de la nit. Tots els establiments on van entrar estan situats o bé a Girona ciutat –la majoria- o bé a Sarrià de Ter.

Amb la treballadora a dins

Els lladres actuaven aprofitant que els locals estaven tancats. Ara bé, en una ocasió, el fet que hi hagués un treballador a dins no els va impedir d'entrar-hi a robar. La matinada del 8 de juliol, els dos motoristes van anar a la benzinera que obre les 24 hores a Sarrià de Ter. Quan la treballadora els va indicar que la porta estava tancada (si es vol repostar, es paga a través del vidre) els lladres la van esberlar rebotent-hi una tapa d'embornal, van entrar a dins i es van endur tots els diners de la caixa.

El llistat de locals on els dos motoristes van actuar és extens. Hi ha botigues de mascotes, farmàcies, restaurants, perruqueries, un bar, estètiques, una sabateria o fins i tot el McDonald's de la frontissa del Güell.

Després de rebre les successives denúncies, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar i ja han pogut detenir els dos lladres. Al primer el van arrestar el passat dijous 28 de juliol. És un jove de 33 anys sense domicili conegut i que, després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Al segon lladre, els agents d'investigació el van detenir ahir. És un noi de 23 anys i també sense domicili conegut. Tant a un com a l'altre se'ls imputen divuit robatoris amb força a establiment i tres robatoris i furt d'ús de vehicle.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.