Porta Ferrada viu la seva gran nit del rock

Loquillo, Izal i Elefantes van fer embogir un públic entregat

Tots aquells a qui els hi agrada el rock, els directes potents i cantar les cançons com si fossin part de la banda, haurien d’haver estat al concert d’ahir al festival de la Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), amb Loquillo, Izal i Elefantes. Més enllà de l’espai -que ubicat al port té un encant especial i ja et predisposa a passar una bona estona- s’ha de destacar que les tres formacions es van buidar damunt l’escenari.

Menció especial per a Loquillo, el cantant barceloní per a qui no passen els anys i pot anar a qualsevol festival com el que és: un mite del rock estatal. I és així perquè la seva presència i veu inconfusible omplen l’escenari amb majúscules. Però a sobre és un artista intel·ligent i s’acompanya d’una banda també excel·lent, on les tres guitarres, baix, teclats i bateria són unes besties en directe. I ho són tant que Loquillo comparteix el protagonisme de l’espectacle amb tots ells, fins al punt que es permet el luxe de cantar una cançó entre bambolines. Pel que fa al ritme global del concert, després d’una primera part amb més protagonisme del seu últim treball “Viento del este”, Loquillo va aprofitar la segona part per abordar alguns dels seus èxits més universals per acabar marxant amb el "Cadillac Solitario", sense acomiadar-se però deixant un bon regust de boca a tots els assistents.

Un altre directe potent va ser el d’Izal demostrant ser una banda molt treballada que, a més, té en el seu cantant i compositor, Mikel, un gran vocalista i showman. La banda madrilenya va fer un repàs al seu últim treball “Copacabana” que els consolida –si és que encara feia falta- com un grup de prestigi estatal i amb una presència innegociable pels nombrosos festivals i sales de concert de culte. Naturalment, Izal va reservar part del seu repertori per cançons com “Magia&Efectos Especiales” o “La mujer de verde” d’aquells àlbums auto-editats que el 2012 i 2013 els van catapultar a primera escena del panorama rock estatal.

En resum: gran nit de rock a Porta Ferrada que dels molts festivals estiuencs continua a primera pàgina de l’actualitat amb una programació compensada amb grans grups i amb propostes úniques al bell mig de la Costa Brava.