Manel exhaureix les entrades pel concert al Festival Empúries

L'actuació està programada pel proper 13 d'agost

Manel ha exhaurit totes les localitats disponibles per al seu concert al Festival Empúries – Concerts al Fòrum Romà, que se celebra els dies 12 i 13 d’agost a l’Escala (Alt Empordà). El grup barceloní presentarà les cançons del seu quart àlbum, Jo competeixo (Warner, 2016), enregistrat als Estats Units amb el productor Jake Aron (Grizzly Bear, tUnE-yArDs i Chairlift), i on han realitzat un viratge cap a sonoritats més electròniques.

Abans del concert de Manel actuarà el duet Maria Arnal i Marcel Bagés que acaba de publicar el seu segon EP, Verbena (Fina Estampa, 2016) on reinterpreten i actualitzen la música popular.

Chambao serà l’artista encarregat d’obrir aquesta tercera edició del cicle Empúries – Concerts al Fòrum Romà el dia 12 d’agost. Lamari, la seva carismàtica líder, acaba de publicar nou treball discogràfic, Nuevo Ciclo (Sony Music, 2016), produït per Eduardo Cabra, més conegut com a Visitante, 50% de Calle 13. De la combinació dels seus talents, sorgeix un Chambao amb aquell gust flamenc de sempre que els va convertir en un projecte original i d’abast mundial, però més orgànic, autèntic i amb un indubtable aire llatí en la percussió i les veus.

 Enric Verdaguer actuarà també el mateix dia. Es tracta d’un jove artista, de només 20 anys, que  s’ha convertit en una de les grans sorpreses de l’any amb el seu primer disc, Moonstruck (Sony Music/ Música Global, 2015), un encreuament de camins entre el folk i l’indie, amb Damien Rice, Matt Corby o James Vincent McMorrow com a grans referències.

Empúries – Concerts al Fòrum Romà  és el nom propi amb què es consolida la proposta musical d’estiu a les Ruïnes d’Empúries, una de les zones de major interès cultural de Catalunya. Un indret especialment escollit i amb una llarga tradició en concerts i música en directe, on el paisatge, l’entorn arqueològic i la música converteixen les nits d’estiu en màgiques.  Un dels escenaris més importants de la nostra historia, porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. Un jaciment excepcional on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les d’una ciutat romana.

​ Des de l’any 2014 TEMproductions, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya- Empúries, ha programat un total de 10 artistes, en vetllades dobles, dels que han gaudit més de 8.000 persones: Calexico, Love Of Lesbian, Blaumut, Txarango, Adrià Puntí, Andrea Motis & Joan Chamorro, Núria Graham, Coriolà, Ferran Palau i Germà Negre)