Olot destaca l'èxit de les brigades de jardineria amb persones a l’atur que no reben ajuts

El programa, que acabarà el setembre, dóna feina a 9 persones i ja s’està treballant en una nova convocatòria

L’Ajuntament d’Olot amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) està satisfet de com va el programa ‘Redescobrim els Espais Verds del Barri: millora d’espais naturals i de lleure’. Va començar a finals d’abril amb un total de 9 persones –un coordinador i vuit jardiners- que es trobaven a l’atur i sense cobrar cap prestació i es preveu que acabi a la tardor.

Entre les tasques que han dut a terme, hi ha les actuacions de millora als entorns del volcà Montsacopa i a uns terrenys propers a l’Institut Montsacopa, on es va haver de fer una neteja a fons. Es van retirar plàstics, bidons i altres deixalles. També s’estan fent treballs al voltant del riu Fluvià i a alguns espais verds del barri vell. Des de l’Ajuntament, fan una valoració molt positiva del programa i ja estan preparant les bases d’una nova convocatòria.

La gestió i coordinació del programa va a càrrec de l’’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament d’Olot. S’han creat cinc brigades que treballen en la neteja de carrers –retirada d’herbes o pintades-, desbrossant la vegetació a la llera del riu Fluvià i també pintant i millorant algunes zones verdes de la ciutat com ara al barri vell. Els participants també fan una part teòrica per millorar les seves competències i els serveis d’ocupació de l’Ajuntament els faran un seguiment un cop hagi finalitzat el programa per ajudar-los a trobar feina.

El regidor de Medi Ambient, Josep Guix, n'ha destacat les virtuts del programa. “És molt important perquè estem donant feina a gent aturada, l’estem formant per poder-les recuperar per al món laboral i al mateix temps millorem els entorns de la ciutat”, ha afirmat.