El Sons del Món bat rècord d’assistència amb un 60% més de públic respecte l’any anterior

Aquest any han assistit al festival 10.260 espectadors

El festival Sons del Món –Vi and Music Empordà- ha aconseguit la millor xifra de públic de la seva història. En la seva novena edició, hi hagut 10.260 persones, un 60% més que l’any passat. S’han esgotat les entrades de deu dels dotze concerts programats i el conjunt Sopa de Cabra ha fet l’espectacle més multitudinari de la història del Sons del Món, amb 4.000 assistents aproximadament. Aquest any s’han venut totes les entrades dels concerts de petit format entre les vinyes així com els oferts per Rosario, Manel i Noa.

Sons del Món combina la música amb el vi. És per això que abans dels concerts es fan tasts previs amb vins de la Denominació d’Origen Empordà. Enguany s’han servit més de 2.000 copes de vi i els tasts han esgotat les places. Alguns dels espais del festival, a part de les vinyes, són la Ciutadella de Roses i la plaça de la Basílica de Castelló d’Empúries.

Un festival amb impacte al territori

En una enquesta telemàtica feta pels organitzadors, vuit de cada deu persones valoren amb la màxima puntuació els espais del festival. Així mateix, set de cada deu assistents sopen a la localitat del concert mentre que una de cada deu hi dorm aprofitant la visita. Els organitzadors també destaquen l’augment del públic provinent de Barcelona i l’àmbit metropolità. Concretament aquest any han representat un 29% del total.

Els organitzadors creuen que aquesta última dada demostra que el festival “ja és conegut arreu del país” i asseguren que ja han començat a treballar en l’edició de l’any que ve, que coincidirà amb el desè aniversari.