Calonge instal·la dues màquines d'autoservei que permeten pagar els tributs i taxes municipals

S'han instal·lat a les oficines d'atenció ciutadana i els impostos es poden abonar en efectiu o bé amb targeta

L'Ajuntament de Calonge (Baix Empordà) ha instal·lat dues màquines d'autoservei que permeten pagar els tributs i les taxes municipals. Des de l'IBI o l'impost de vehicles, fins a llicències d'obres o taxes d'ocupació de via pública (com és el cas de les terrasses). Les màquines s'han instal·lat a les oficines d'atenció ciutadana i permeten als ciutadans abonar els càrrecs tant en efectiu com mitjançant targeta.

Aquells qui desitgin fer-les servir, només han d'anar a l'oficina amb la carta que els arribi des del consistori, passar-hi el codi de barres i abonar l'import corresponent. Per als qui viuen al poble, l'avantatge és que ara no caldrà anar necessàriament a l'única oficina bancària del poble; i per als qui s'estan a Sant Antoni, que podran fer els pagaments fins a les nou de la nit.
Les dues màquines d'autoservei s'han instal·lat a les dues oficines municipals d'atenció ciutadana que hi ha al poble. Una, situada a l'edifici de l'Ajuntament de la plaça de la Concòrdia; i l'altra, a l'oficina de Turisme de Sant Antoni, a l'avinguda Catalunya.

El sistema és simple. Aquells qui vulguin podran pagar els tributs i taxes municipals a través de les màquines. Simplement, han d'acostar al lector el codi de barres de la carta que els arribi des de l'Ajuntament i abonar l'import corresponent (tant en efectiu com amb targeta). Les màquines permeten pagar impostos com ara l'IBI o el de vehicles, taxes com la d'ocupació de via pública o llicències d'obres, entre d'altres.

Segons indica l'ajuntament, "la instal·lació del sistema suposa una innovació en els mètodes de cobrament de l'administració pública, ja que es tracta d'un mètode que, sobretot, s'ha implantat en empreses privades". Les dues màquines funcionen com a autoservei, si bé en una fase inicial el personal de les oficines assessorarà els calongins que les vulguin fer servir.

Per als qui viuen al poble, l'avantatge és que ara no hauran d'anar a pagar els tributs i taxes a la única oficina bancària. Tindran un punt més, el de l'ajuntament, obert des de les vuit del matí i fins a les dues del migdia. I per als que s'estan a Sant Antoni, o aquells de Calonge que vulguin fer-ho a la tarda, la màquina instal·lada a l'oficina de Turisme els permetrà fer els pagaments fins a les nou de la nit (perquè a l'estiu obre de nou a nou de dilluns a diumenge).