Els pous d'aigua a Santa Coloma de Farners assoleixen nivells preocupants d'escassetat

L'Ajuntament aplica mesures restrictives per reduir-ne l'ús

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha començat a aplicar mesures actives de disminució de l’ús de l’aigua provinent de la xarxa pública perquè la situació meteorològica actual està provocant que les reserves d’aigua dels pous d’abastament municipal estiguin arribant “a uns nivells preocupants” segons els serveis tècnics de Medi Ambient i Salut del Consistori.

L’alcalde, Joan Martí, demana la col·laboració dels ciutadans per reduir el consum d’aigua. “Sempre és recomanable fer un ús responsable del consum d’aigua però ara, vistes les circumstàncies, en tenim necessitat”, afegeix Martí.
 
La sequera i la falta de previsió de pluges a curt termini ha provocat que s’hagin d’aplicar mesures per reduir l’ús d’aigua provinent de la xarxa pública. L’Ajuntament ha començat a disminuir la quantitat d’aigua apta per al consum humà que s’utilitza en la neteja de carrers, només es fa servir la que és imprescindible per motius higiènics i sanitaris. També es redueix considerablement la del reg dels jardins públics.
 
L’Ajuntament demana la col·laboració de tots els colomencs per tal que es responsabilitzin del seu propi consum d’aigua i que redueixin al màxim la utilització de l’aigua de boca per a piscines i jardineria.
 
Des de l’Ajuntament es donen uns consells i recomanacions bàsics per a l’estalvi d’aigua i que són de fàcil aplicació als habitatges:
 
- Omplir la banyera representa entre 200 i 300 litres, dutxar-se entre 30 i 80 litres, per tant es pot estalviar més de la meitat d’aigua.
- Una rentadora consumeix entre 60 i 90 litres, un rentavaixelles entre 18 i 30 litres. S’aconsella posar aquests electrodomèstics en funcionament quan estiguin ben plens.
- Buidar un vàter suposa un consum d’entre 6 i 10 litres cada vegada. Es demana col·locar una ampolla plena dins el dipòsit per reduir el consum a la meitat.
- Pel que fa al reg de les flors, s’aconsella fer-ho a primera hora al matí o al vespre, d’aquesta forma es redueix l’evaporació i l’aigua necessària.