Detenen dos lladres que robaven en xalets i apartaments d'Empuriabrava amb el mètode del 'bombí'

Els arrestats s'emportaven televisors i electrodomèstics dels domicilis

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos lladres que es dedicaven a robar en xalets i apartaments d'Empuriabrava (Alt Empordà) fent servir el mètode del 'bombí'. Amb l'ajuda d'un bec de lloro o una clau anglesa, els arrestats forçaven els panys de les portes per entrar a dins dels domicilis.

Com que un d'ells té coneixements de fusteria, això els hi facilitava les coses. En pocs dies, els lladres van cometre tres robatoris a la urbanització (en dos casos, al mateix habitatge). Els arrestats s'enduien televisors i petits electrodomèstics.

Els mossos van muntar un dispositiu de vigilància i els han aconseguit atrapar. Són dos homes de 37 i 40 anys, de procedència marroquina i veïns de Castelló d'Empúries, a qui se'ls imputen robatoris amb força. Després de declarar davant del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs.

Ampliació:

Els tres robatoris van tenir lloc en tan sols dues setmanes. El passat 20 de juny, els mossos van rebre la denúncia dels propietaris d'una segona residència d'Empuriabrava, a qui havien entrat a robar. Els lladres van forçar la porta d'entrada amb el mètode del 'bombí' i se'n van endur un televisor valorat en més de 500 euros.

Pocs dies després, l'1 de juliol, els agents de la comissaria de Roses van rebre una segona denúncia. En aquest cas, dels amos d'un apartament. Els lladres havien fet saltar el bombí de la porta amb l'ajuda d'un bec de lloro o una clau anglesa i es van emportar un microones i un petit forn.

Cinc dies més tard, els mossos van rebre una tercera denúncia. Els lladres havien tornat a l'apartament i, de nou, n'havien forçat el pany de la porta. En aquest cas, però, no es van endur res de l'interior de l'habitatge.

Després de rebre les denúncies, els mossos van muntar un dispositiu de vigilància a la urbanització. Gràcies als seguiments i a les proves, aquest passat 19 de juliol van aconseguir detenir un dels lladres. I l'endemà, van arrestar l'altre.

Es tracta de dos homes de procedència marroquina, de 37 i 40 anys, veïns de Castelló d'Empúries a qui s'imputen els robatoris amb força. Un d'ells, a més, té coneixements de fusteria, la qual cosa li facilitava l'accés als habitatges (perquè ja sabia com fer-ne saltar el bombí).

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 21de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.