L’elegància de Roberto Bolle arriba a Peralada

El ballarí italià actuarà per primera vegada a Catalunya amb l’espectacle 'Roberto Bolle and Friends'

L'Auditori del Parc del Castell de Peralada serà l'escenari aquest divendres de l'estrena de l'espectacle 'Roberto Bolle and Friends' a l'Estat. El ballarí italià, que debutarà a Catalunya, portarà al Festival de Peralada una gala que anirà des de la dansa més clàssica fins a la contemporània, en un desafiament amistós de tècniques, estils i escoles. Bolle estarà acompanyat per artistes de prestigi internacional, com Anna Tsygankova, Christian Bauch, Elena Vostrotina, Matthew Golding, Timofej Andrijashenko, Osiel Gourna, Sarah Lane o Viktorina Kapitonova. En una roda de premsa a la seu de l’Istituto Italiano di Cultura, el ballarí ha afirmat que busca oferir “opcions per a tots els gustos” per aconseguir “apropar la dansa al públic més variat”.

Roberto Bolle, director artístic i ballarí, ha explicat que aquesta gala va néixer fa 15 anys a Itàlia, amb el desig de "poder ballar fora dels teatres més institucionals", però l'èxit els catapultar a actuar a espais com el Coliseum romà, la Plaça San Marco de Venècia o el Duomo. Ara, l'espectacle arribarà al Festival de Peralada per primera vegada a l'Estat.

Bolle ha afegit que aquest espectacle dóna especial importància a dos elements. D'una banda, busca la "qualitat dels artistes", els "millors" en els seus respectius camps de dansa. D'altra banda, també busca oferir "una gran varietat d'ofertes" que incloguin "d'allò més clàssic fins al més contemporani". Entre les coreografies de la gala, el ballarí ha destacat algunes més clàssiques com 'Don Quixote' o 'Li Corsaire', ‘Roland Petit’ o altres més modernes com 'After the rain', amb la coreografia de Christopher Wheeldon. A més, ha remarcat 'Prototype', una peça que fa d'obertura i que incorpora elements digitals en una gran pantalla de LED.

També ha recalcat que aquesta varietat "no només es troba a l'estil de la peça" sinó que intenta que "reflecteixen els diferents estats d'ànim com a artista".

Un dels grans noms de la dansa clàssica

Bolle és uns dels grans noms de la dansa clàssica actual. Va ser nomenat Ètoile de La Scala de Milà i ha ballat en les companyies més importants del món, com l’American Ballet Theatre, el Royal Ballet, American Ballet Theatre, Teatro de la Scala, Teatre Mariinski, l’Ópera Nacional de París, el Bolshoi Ballet, entre d’altres.