Dues detingudes per robar joies en un domicili de Quart

Són dues dones de 20 i 24 anys que van ser enxampades gràcies a la col·laboració ciutadana

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones, de 20 i 24 anys de nacionalitat francesa i belga i sense domicili conegut com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força a interior de domicili. El 19 de juliol passat, aquest cos va tenir coneixement d’un robatori que hi havia hagut a un habitatge de Quart (Gironès).

Gràcies a la col·laboració ciutadana, la policia va saber que les autores eren dues dones i també el vehicle amb el que anaven. Per la matrícula del cotxe, van saber que era llogat. L’endemà una patrulla va creuar-se amb el vehicle sospitós a la carreta C-63 en direcció a Vidreres (Selva). Els agents el van seguir fins que van poder-lo aturar a la carretera C-682 al seu pas per Lloret de Mar (Selva).

En el moment en què van fer sortir les dues ocupants del vehicle, la conductora va llençar al terra un embolcall de plàstic amb diverses joies d’or. Durant l’escorcoll, van trobar més joies - algunes fins i tot amagades entre la roba que duien- així com algunes eines (tornavisos, claus angleses, tisores o escarpa entre d’altres) que haurien utilitzat presumiblement per cometre els robatoris. Per tot plegat la policia les va detenir.

Els Mossos d’Esquadra mantenen l’operació oberta per tal d’esbrinar la procedència de les joies que s’han pogut recuperar ja que se sospita que algunes hagin estat sostretes d’altres domicilis. Properament, el cos penjarà les imatges dels objectes recuperats al web www.gencat.cat/mossos. Si algun ciutadà les reconeix, podrà omplir un formulari i contactar amb els mossos per fer els tràmits de reclamació. Les detingudes, dues dones de 20 i 24 anys de nacionalitat francesa i belga i sense domicili conegut, van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes el 22 de juliol passat que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs. Una d’elles tenia antecedents.