Detinguts a Arbúcies dos germans marroquins acusats de finançar el Daesh

Els homes, de 33 i 22 anys, estan acusats d'utilitzar identitats falses per enviar diners a l'organització terrorista

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres a Arbúcies (Selva) dos homes, germans de 33 i 22 anys, de nacionalitat marroquina i residents a les comarques gironines, acusats de col·laborar en el finançament de l’organització terrorista Daesh, autoanomenada ‘Estat Islàmic’. Els agents han fet aquestes detencions sota la direcció del Jutjat Central d’Instrucció núm. 1 i de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, els dos detinguts, juntament amb un altre germà que hauria mort a Síria, feien arribar diners als administradors econòmics de Daesh utilitzant la intermediació d’identitats falses de l’entramat internacional de captació econòmica d’aquesta organització. Els presumptes delictes dels quals s'acusa els dos detinguts són finançament de terrorisme, col·laboració amb grup terrorista i autoadoctrinament.

L’activitat dels dos detinguts captant fons per a Daesh no es va aturar, segons la nota que ha fet públic el ministeri, tot i la mort d’un dels germans a Síria, que es va traslladar fins a la zona de conflicte juntament amb la seva dona i dos fills. Els investigadors han constatat que aquesta activitat tenia un caràcter permanent.

Segons Interior en aquesta investigació ha estat “fonamental” l’aplicació de la Llei de prevenció per al blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme. Ha estat d’aquesta manera que s’han pogut detectar les transferències internacionals que utilitzava aquesta cèl·lula de finançament.
L’operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i és la primera que es fa a l’Estat espanyol sobre el finançament de l’organització terrorista Daesh.

Després de les detencions la Guàrdia Civil està fent escorcolls als domicilis dels detinguts per a obtenir nous elements útils per a la investigació