Cinc ajuntaments, empresaris i la Cambra de Comerç de Girona acorden potenciar la indústria al Ripollès

La millora de les comunicacions i el foment de l’ocupació

Els alcaldes dels cinc principals municipis de la comarca del Ripollès, la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i la Cambra de Comerç de Girona han signat aquest divendres un conveni per potenciar i dinamitzar el sector empresarial de la comarca amb l’objectiu de convertir el Ripollès en un dels destins d’inversió industrial més importants.

La voluntat és donar un revulsiu a la indústria de la zona. L’acord inclou un conjunt d’accions diverses com la millora de les comunicacions, aprofitar al situació estratègica d’aquesta comarca, impulsar elements per fomentar la competitivitat, captar activitat, promocionar el territori, fomentar l’ocupació, potenciar el talent o millora la cohesió social i la sostenibilitat dels pobles. Els agents implicats volen que la indústria i les empreses, un sector “clau de la història del territori”, continuïn essent un element primordial de cara al futur.

La signatura de l’acord s’ha portat a terme a al seu de la UIER a Ripoll aquest divendres. En concret, el compromís l’han formalitzat el president de la UIER, Eduald Castells, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, i els alcaldes de Ripoll, Jordi Munell, de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, el batlle de Campdevànol, Joan Manso, en Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser, i el batlle de Camprodon, Xavier Sala. El pacte té per objectiu que la comarca del Ripollès torni a ser un referent industrial millorant les comunicacions i aprofitant la situació estratègica de la comarca. A partir d’ara, s’engegaran un seguit d’accions per aconseguir aquesta fita.