ElBulliFoundation obrirà les portes a finals del 2017 o inicis del 2018

Ferran Adrià té previst presentar la setmana que ve un projecte complementari consensuat amb el territori

ElBulliFoundation començarà a funcionar a finals del 2017 o a inicis del 2018 a Cala Montjoi de Roses (Alt Empordà) com a un laboratori de recerca sobre la innovació a la cuina però també a altres disciplines com el disseny o la publicitat. “Serà com el medialab del MIT barrejat amb elBulli Taller”, ha explicat aquest dijous en una entrevista a Rac1. El xef ha detallat que comptaran amb 10.000 metres quadrats i una gran part serà exterior, en ple Parc Natural del Cap de Creus. Precisament perquè és un lloc sensible i privilegiat, ha subratllat que restringiran les visites perquè no hi hagi una afluència massiva.La setmana que ve està previst que es presenti un projecte complementari que s’ha consensuat amb el territori.

Ferran Adrià ha recordat que el nou Bulli no reobrirà com a un restaurant convencional sinó com a un centre de recerca que, segons ha dit, no els consta que existeixi enlloc més. I és que la seva missió serà la innovació aplicada a la cuina però també a altres disciplines com ara el disseny, la publicitat, l’I+D, entre d’altres. Hi treballaran una cinquantena de persones. Entre els àmbits a investigar, hi haurà per exemple el d’aprendre a ser més eficients en horaris o maneres de treballar. “Farem molta recerca i tot el que es creï es veurà per Internet”, ha explicat el xef. També es preveu que hi hagi exposicions sobre els processos creatius.

Les instal·lacions es podran visitar però es farà d’una forma regulada. Segons Adrià, elBulliFoundation “està en un parc natural i no volem que es massifiqui” i assegura que seran curosos. La idea és fer-lo visitable com s’està fent en altres indrets com ara la casa de Salvador Dalí a Portlligat.

Per altra banda, també ha anunciat que la setmana que ve presentaran un projecte complementari que s’ha consensuat amb el territori.

No ha donat més detalls però ha dit que espera que agradi, tot i que també ha afegit que “és impossible acontentar a tothom” en referència al rebuig d'alguns sectors per fer un centre d’innovació en ple parc natural. També hi ha hagut polèmica amb les obres que s’hi estan fent. El març passat, entitats ecologistes van denunciar que els treballs a l’exterior no s’ajustaven al projecte inicial i l’Ajuntament de Roses va ordenar paralitzar-ho perquè els promotors no tenien la llicència municipal. El maig passat, però, el cuiner va assegurar que les obres no s’havien aturat i que el projecte seguia endavant.

Aquest dijous, Ferran Adrià ha publicat un tweet amb una foto de l’interior del futur elBulliFoundation on apareixia acompanyat de tres persones més i on es podia llegir “Preparant el nou Bulli”.