Desarticulat un grup que elaborava i venia productes falsifcats en dotze basars de Lloret de Mar

La policia espanyola va detenir 14 persones i va decomissar 5.710 articles

Agents de la policia estatal han desarticulat un grup organitzat que elaborava i venia productes falsificats en dotze basars de Lloret de Mar (Selva). Durant l'operació policial, es van detenir catorze persones com a presumptes autores de delictes continuats contra la propietat industrial. Han estat posades en llibertat amb càrrecs a l'espera del judici.

Es van decomissar 5.710 articles -esportius, complements, calçat i electrònica- valorats en uns 300.000 euros. El grup disposava d'un local en un centre comercial, que funcionava com a magatzem i base de distribució. De forma artesanal, acoblaven el logotip de prestigioses marques internacionals i clubs de futbol sobre peces llises de baixa qualitat. Després, es posaven a la venda entre articles que sí que eren originals. El principal responsable de l'entramat és el propietari de diversos dels basars registrats.

Ampliació:

L'operatiu s'ha dut a terme de forma conjunta per agents de les unitats d'investigacions tecnològiques i de delictes contra la propietat industrial de la policia espanyola, i efectius del cos les comissaries de Lloret i Sant Adrià de Besòs, que han comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Lloret de Mar.

Els investigadors van aconseguir identificar el propietari de diversos basars del municipi selvatà com a principal responsable de l'entramat. També van poder determinar que el grup disposava d'un local en un centre comercial, que funcionava com a punt de distribució.

Durant l'operatiu, es van registrar dotze basars, que eren regentats per ciutadans d'origen hindú i marroquí, així com el local que servia com a magatzem. En aquests punts, es van decomissar 5.710 articles fraudulents, entre bosses, carteres, samarretes, ulleres de sol, sabatilles d'esport, entre d'altres.

Part del material intervingut es trobava en fase de producció. La policia estatal destaca una novetat en el 'modus operandi' delicitiu. Els membres del grup organitzat acoblaven manualment les marques o logotips sobre peces llises sense cap mena de qualitat.

Els agents van detenir catorze persones, a les quals s'imputen delictes continuats contra la propietat industrial. L'autoritat judicial va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs a l'espera que se celebri el judici.

En paral·lel, la Policia Local de Lloret va imposar expedients administratius sancionadors per presumptes infraccions de les ordenances municipals.

L'operació, en plena campanya d'estiu, s'emmarca en una sèrie d'actuacions desenvolupades a Lloret de Mar per perseguir delictes contra la propietat industrial. Unes accions que, en alguns casos, es materialitzen a partir d'investigacions pròpies dels cossos policials, i en d'altres, arran de la denúncia prèvia de marques de reconegut prestigi objecte de les falsificacions o bé per les reclamacions que les associacions de comerciants presenten davant les institucions públiques per la competència deslleial que suposa aquest comerç il·lícit.

La policia estatal recorda que aquesta mena de delictes solen anar associats a altres il·lícits penals com frau de l'IVA, contraban o blanqueig de capitals, entre d'altres.