Estabilitzat l'incendi de Santa Coloma de Farners, que ha afectat unes 20 hectàrees

Els veïns desallotjats preventivament ja han tornat a casa

Els Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat el foc que aquesta tarda s'ha originat a prop de la urbanització de Santa Coloma Residencial. El foc ha començat en una zona boscosa i els Agents Rurals estan investigant les causes que han originat el foc, que hauria afectat entre 15 i 20 hectàrees de terreny agrícola i forestal.

Inicialment, s'havien desallotjat de manera preventiva els veïns de cinc carrers (els més pròxims al foc) per evitar que els veïns estiguessin exposats al fum. Un cop el foc es dóna per estabilitzats, els veïns afectats han pogut tornar a casa. Un total de 29 dotacions terrestres estaran tota la nit remullant la zona afectava per evitar que el foc revifi.

Ampliació:

Pels volts de les nou de la nit, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat el foc que s'ha originat a tocar de la urbanització Santa Coloma Residencial. El perímetre afectat per les flames és d'entre 15 i 20 hectàrees i els Agents Rurals estan investigant quina ha estat la causa. El foc ha començat en una zona boscosa i ha afectat només terreny agrícola i forestal.

El cap de la regió d'Emergències de Girona, Enric Cano, ha explicat que es mantindran les 29 dotacions terrestres sobre el terreny durant tota la nit per anar remullant la zona i també actuar en punts que van encenent-se fora del perímetre del foc. "Anirem rematant aquelles petites zones que revifen a causa d'alguna guspira que ha saltat", ha detallat.

De manera preventiva, s'havien desallotjat els veïns dels cinc carrers més pròxims al perímetre del foc. Aquest vespre, després de donar el foc per estabilitzat, han pogut tornar a casa. Cano ha confirmat que no hi ha hagut cap afectació ni a cases ni a jardins.

Per la seva banda, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí ha reconegut que han viscut amb preocupació l'evolució del foc però que cap casa ni cap persona ha resultat afectada. Això sí, de manera preventiva, s'ha habilitat el pavelló de la Nòria per si calgués acollir-hi algú. Martí ha destacat que, com fan cada any, havien actuat al perímetre de la urbanització per tenir la franja antiincendis i que, a més, enguany també han netejat la riera.