Castellfollit de la Roca acabarà el nou ajuntament amb un cost de 137.000 euros

Es decidirà en un ple extraordinari aquest dimarts amb l’objectiu que els treballs acabin a finals d'any

L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) farà aquest dimarts un dels últims passos per posar punt i final a la polèmica construcció del nou edifici del consistori que va començar fa més de 9 anys.

L’equip de govern (ERC-AM) preveu aprovar de forma definitiva les obres que han de permetre enllestir definitivament l’edifici perquè pugui entrar en servei el primer semestre de l’any que ve. El cost és de 137.000 euros, del quals el consistori n’aportarà 30.000 euros i la resta, la Diputació de Girona. També s’aprovarà el plec de clàusules per a la licitació del projecte d’obres. “Ha estat una feina de moltes dificultats i un llarg litigi judicial”, reconeixia aquesta tarda l’alcalde del municipi, Miquel Reverter, que confia posar punt i final a nou anys de problemes i maldecaps.

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca, situat a la plaça Sant Roc número 1, ha estat envoltat de polèmica i va desencadenar diversos processos judicials que ara, nou anys després de l'adjudicació de les obres, comencen a arribar al final. El jutjat va declarar il·legal el nou edifici, sobre el qual pesava una ordre d'enderroc parcial que es va evitar després d'indemnitzar amb 175.000 euros el propietaris d'uns terrenys no expropiats que s'havien envaït.

El projecte inicial del nou edifici -que va impulsar l'anterior equip de govern de CiU- era d’1,2 milions d’euros però se li han d’afegir els 450.000 euros dels litigis judicials i els 137.000 euros per a la finalització de les obres, és a dir, que eI cost total serà d'uns 1,9 milions d'euros. I encara quedarà pendent el tema de mobiliari del nou edifici. L’alcalde, però, diu que aquest és un aspecte menor i que aprofitaran tot el que es pugui de l’edifici vell. Per culpa d'aquest projecte, les finances municipals han quedat molt afectades i el consistori té un alt nivell d'endeutament.

Si tot va sobre el previst, les obres han de durar uns 4 mesos i han d’estar enllestides abans que acabi l’any, per poder-se acollir a les subvencions del Pla únic d’Obres i Serveis (PUOSC).

Cal recordar que en el ple del mes de juny es va aprovar per unanimitat reclamar 28.823 euros d’indemnització en concepte de danys i perjudicis a l'empresa que va deixar inacabades les obres de la segona fase de construcció del nou ajuntament i que ara es preveuen enllestir.