Girona queda fora dels escenaris de la setena temporada de 'Joc de Trons'

La productora HBO escull localitzacions a altres punts de l'Estat

Girona ha quedat fora dels plans dels productors de 'Joc de Trons'. La trama, que en la nova temporada succeeix a l'hivern, ha deixat fora la capital gironina, que aspirava a ser novament escenari de la sèrie. A més, en el darrer capítol de la sisena temporada es pot veure com un dels escenaris centrals, la Catedral, salta pels aires. "Esperarem com avança la trama més enllà d'aquesta nova temporada per si podem tenir una nova oportunitat", ha manifestat el regidor de Cultura, Carles Ribas.

L'estiu passat, la productora HBO es va traslladar a la ciutat i va estar setmanes al Barri Vell rodant a escenaris com la Catedral, les escales de Sant Martí, la plaça dels Jurats o en interiors com el de Sant Pere de Galligants. Tant el rodatge –que va començar el 3 de setembre- com la selecció d'extres va aixecar una gran expectació a la ciutat.

L'estrena de la sisena temporada, el passat 25 d'abril, també es va viure amb un ambient festiu a la ciutat. El consistori va organitzar dues projeccions al Teatre Municipal, va fer portar el Tron dels Set Regnes i centenars de persones van passar a fer-se la fotografia de rigor. També es va ambientar la façana de l'ajuntament i l'accés al teatre amb decoració relacionada amb la sèrie.

El consistori treballa ara en el disseny d'unes rutes turístiques per atreure seguidors de la sèrie que vulguin visitar els escenaris on s'ha rodat la sèrie. La idea és dissenyar una eina que, a través de la realitat augmentada, permetre reviure com s'han transformat els diferents punts de la ciutat per al rodatge de la sèrie i també d'altres produccions, com el film 'El Perfum'.


 
Detalls de la nova temporada

Per a la setena temporada, però, la productora ha confirmat que torna a l'Estat per tercer any consecutiu. Serà a Sevilla, Càceres, Almodóvar del Río (Còrdova), Santiponce (Sevilla), Zumaia (Guipúscoa) i Bermeo (Biscaia).

La filmació començarà més tard de l'habitual. Aquest retràs en el rodatge farà que l'estrena de la nova temporada (que només té set capítols) no sigui a la primavera com és habitual sinó que es preveu per a l'estiu de 2017.