Pacten 5 anys de presó per agredir sexualment una nena a Puigcerdà durant mesos

L'home ha pagat part de la indemnització i accepta fer cursos d'educació sexual

Fiscal i defensa han pactat 5 anys de presó per a un acusat d'agredir sexualment una nena durant mesos. Els fets van passar a Puigcerdà a principis del 2014, quan la víctima tenia només onze anys.

L'home, que era amic de la família, va guanyar-se la confiança de la menor i se l'emportava a soles. Era llavors quan aprofitava per agredir-la. En ocasions, fins i tot hi va haver penetració. La nena va explicar els fets a un parent seu, que ho va posar en coneixement de la policia.

Els mossos van detenir el sospitós, José Miguel B., que va ingressar immediatament a la presó. La fiscal demanava 12 anys de presó per un delicte continuat d'agressió sexual. Aquest dimarts, fiscal i defensa han pactat una rebaixa de la pena fins als 5 anys.

El ministeri fiscal té en compte que l'acusat ha ingressat part de la indemnització (3.500 euros) i que ha accedit a participar en programes d'educació sexual.

Ampliació:

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un home acusat d'un delicte d'agressió sexual continuada. Els fets van tenir lloc a inicis del 2014 a Puigcerdà. El processat, José Miguel B., va abusar en diverses ocasions d'una menor d'onze anys. L'home va aprofitar que era amic de la família per guanyar-se la confiança de la petita i, així, estar a soles amb ella. Era en aquests moments quan aprofitava per agredir-la sexualment. Les agressions es van allargar durant setmanes i, en ocasions, va arribar a penetrar-la.

Els fets es van destapar quan la menor va relatar les agressions sexuals a un parent. Aquest, en conèixer la gravetat de la situació, ho va posar d'immediat en coneixement de la policia. Els Mossos d'Esquadra van detenir el sospitós que, després de declarar davant del jutge, va ingressar a la presó a l'espera de ser jutjat.

Inicialment, la fiscalia demanava 12 anys de presó per un delicte d'agressió sexual continuada. Tanmateix, després d'arribar a un pacte amb la defensa, la pena de presó s'ha rebaixat fins als 5 anys. Durant la vista, i a preguntes de la fiscal, l'acusat ha reconegut haver mantingut "una relació de tipus sexual" amb la menor. L'home s'ha limitat a respondre amb monosíl·labs i no ha fet ús del darrer torn de paraula. A la vista no hi ha comparegut la víctima, que ja no viu a Puigcerdà perquè va marxar a l'estranger amb la família.

La fiscal ha accedit a rebaixar la pena perquè l'home ha pagat part de la indemnització a la víctima (3.500 euros de moment) i, per tant, se li ha aplicat l'atenuant de reparació del dany. A més, també s'han acordat d'altres mesures com la llibertat vigilada durant 6 anys, la prohibició d'acostar-se durant 10 anys a menys de 300 metres d'on estigui la nena i també la prohibició de treballar amb menors durant 8 anys. A més, l'acusat ha accedit a seguir programes d'educació sexual.

L'advocat de la defensa, Joaquim Bech de Careda, ha destacat que el pacte a què han arribat les parts és "molt positiu" ja que el ministeri fiscal demanava inicialment 12 anys de presó. Per al lletrat ha estat molt important que el seu representat hagi pagat quasi tota la indemnització que li reclamava la fiscalia i també que hagi accedit a sotmetre's a tractaments psicològics.