Denunciats dos pescadors i un restaurant de Begur per comercialitzar peix procedent de la pesca recreativa

Es tracta de dues persones molt experimentades en les captures subaquàtiques

Efectius del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals han denunciat dos pescadors subaquàtics sorpresos ‘in fraganti’ a un restaurant de Begur (Baix Empordà) quan pesaven el peix que suposadament havien capturat en activitat de pesca recreativa però que en realitat es disposaven a comercialitzar.

Els agents han i comissat una partida de 18 captures de peixos amb un pes total de 21 quilos. Les dues persones denunciades són pescadors subaquàtics molt experimentats que, des de fa anys, participen en els campionats de Catalunya de pesca subaquàtica en la modalitat per equips.

Les espècies que es comercialitzaven eren exemplars d’anfós o mero (Epinephelus marginatus), déntol (Dentex dentex), sarg imperial (Diplodus cervinus) i orada (Sparus aurata).

L’operació es va fer durant un servei de seguiment i vigilància de la pesca subaquàtica furtiva. Els Agents Rurals van constatar, a més de la comercialització il·legal, que els dos pescadors no havien respectat la talla mínima dels exemplars d’anfós o mero. Dels quatre exemplars d’aquesta espècie, tres no tenien la talla mínima i un era de grans dimensions. Quant al pes màxim de captures diari autoritzat per la normativa vigent, tampoc es va respectar.

Segons ha informat el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, les captures intervingudes i comissades no es van poder lliurar a una entitat de beneficència, ja que no es van poder certificar com a aptes per al consum humà perquè no se'n podia garantir l'origen. Aquests exemplars es van gestionar i destruir com a residu orgànic.

Els dos pescadors recreatius subaquàtics i el restaurant hauran de fer front a les sancions previstes en aquests supòsits per la normativa vigent que poden anar dels 151 euros als 30.000 euros.