Django Reinhardt ressuscita a ritme de jazz al Festival de Cadaqués

Biel Ballester i l'OJO van repassar els principals èxits del compositor francès

'Minor Swing', al contrari del que el seu nom indica, es va convertir en el primer moment àlgid de la nit. Biel Ballester i el seu trio van iniciar el concert amb tres composicions de format íntim sense presència de la Big Band, que va fer entrada posteriorment per desplegar l'ingeni de Django Reinhardt en la seva etapa com a compositor de Jazz per gran format. Ben aviat el centenari al músic francès es va convertir en tota una humilia musical que va aconseguir ressuscitar el compositor al llarg de la badia de Cadaqués.

Jazz, Swing i Bebop van ser alguns dels estils musicals que Django dominava i que ahir el Biel Ballester Trio acompanyat per l'Original Jazz Orquestra del Taller de Musics (OJO) van repassar. El concert es va desenvolupar en coproducció amb el 17è Festival Internacional Dixieland de Tarragona i amb la col·laboració del trio i la Big Band, els quals van oferir una selecció del repertori de l’obra de l’artista amb arranjaments originals de Vicens Martín, director de l’OJO.

Buika

Avui l'escenari del Festival de Cadaqués acull a la cantant mallorquina Concha Buika. La seva actuació combina una potent veu amb el repertori  de Chavela Vargas, el qual ha donat peu a un disc titulat 'El último trago' que presentarà en el seu primer concert a Cadaqués. El disc, enregistrat en directe als estudis Abdala de l’Havana amb el quartet de Chucho Valdés, és un homenatge a Chavela Vargas i a Bebo Valdés dins l'any que tots dos celebren els seus 90 anys.