La 21a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà baixa el teló amb més de 30.000 espectadors

És una xifra un xic inferior a la de l’any passat

La 21a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà baixa aquest diumenge el teló superant els 33.000 espectadors. Una xifra un xic inferior a la de l’any passat, l’edició més multitudinària de la història de la fira quan es van assolir els 33.000 assistents. Des de l’organització, la portaveu, Eva Gasull, assegura que estan “satisfets” dels resultats, que s’han mantingut, i destaca que la fira està “consolidada” i s’ha convertit en un referent; un dels esdeveniments més punters de circ de tot Catalunya.

Durant tres dies, petits i grans han pogut gaudir d’una seixantena de propostes –la majoria d’elles gratuïtes- d’unes 30 companyies. Circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars o màstil; enguany la fira ha destacat per la seva qualitat i la diversitat de disciplines artístiques que s’hi ha pogut veure. Els espectacles de 15feet6, UpArte, Circo Los, Nueveuno, Marcel Tomàs i Circ Vermut han estat les propostes que més han agradat. El nou sistema per informar en temps real dels aforaments ha permès distribuir millor el públic entre els espectacles simultanis i, al mateix temps, millorar el confort dels espectadors. Aixi ho ha ressaltat Gasull. Els visitants han pogut consultar aquesta informació al web www.firadecirc.org on se’ls informava del nivell d’ocupació de cada espectacle. D’aquesta manera podien escollir si volien assistir-hi o no. Aquest nou servei forma part de la línia estratègica que té per objectiu millorar l’experiència dels espectadors que assisteixen a la fira.

Fent balanç, l’organització ha posat en relleu la consolidació de l’Espai Fira que es va estrenar l’any passat i que acull el servei de bar amb un escenari on tenen lloc actuacions de circ i concerts musicals. Enguany, la fira ha comptat amb un escenari més, el Museu de la Terracota.

De cara als propers anys, Gasull ho té clar: “continuar fent riure i passar una bona estona al públic durant un cap de setmana”. I és que la fira vol ser plataforma d’exhibició i difusió de les arts de carrer per apropar la cultura al púbic en general.