La plataforma contrària al perllongament de l’autopista C-32 anuncia un estiu mogut i ple d’accions

Critiquen la decisió del Govern d’arrencar les obres d’ampliació el proper setembre o octubre

Aquest diumenge s’ha donat a conèixer que el Govern vol arrencar les obres d’ampliació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar entre setembre i octubre. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ho ha anunciat tot assenyalant que es respondran les al·legacions fets pels agents implicats al pla específic de millores ambientals properament. Segons explica el conseller, inclouran les millores ambientals, tal i com van comprometre’s, a través d’un informe complementari.

El nou tram, que serà construït per la concessionària Invicat, propietat d’Abertis, suposarà una inversió d’uns 71 milions d’euros. El projecte compta amb dos túnels, cinc viaductes i els treballs s’allargaran durant dos anys. D’aquesta manera l’autopista arribaria fins a Lloret de Mar i també es vol construir un ramal que connectarà amb Tossa de Mar.

Davant d’aquest anunci, la plataforma Aturem la C-32 ha assegurat que no li sorprenia la decisió de la conselleria i que ja estaven acostumats a aquestes “males sorpreses”. En primer lloc han criticat que el Govern ha faltat a la seva paraula perquè es va comprometre a invitar als agents socials del territori a la reunió de la comissió ambiental del projecte d’allargament de la C-32 i, finalment, no ha estat així. “Dimecres hi ha la primera reunió i no ens han avisat, no ens han convidat, només hi podrem ser presents a través dels partits polítics contraris al projecte que hi ha al consistori de Blanes”, ha explicat un dels portaveus de l’entitat, Jordi Gaitan. “Tindrem una mínima veu”, ha lamentat.

En aquest sentit, el portaveu ha assenyalat que estan “cansats” que el Govern giri l’esquena al territori i els seus ciutadans. “No s’escolta a la gent, a la consulta que vam fer va sortir un no rotund”, ha recordat Gaitan. És per això que des de l’entitat amenacen que hi haurà un “estiu mogut i ple d’accions” per mostrar un cop més el rebuig que desperta aquesta ampliació. “Tornar-los a recordar que la gent no vol aquest projecte, ens farem notar; ja no és només una qüestió de protesta sinó que ells ho estan portant al terreny de la lluita, nosaltres no ho volíem però no ens ho estan posant gens fàcil”, ha reflexionat el portaveu. “Per a Rull quan va bé el territori són els alcaldes i quan no la ciutadania, si troba polítics que no hi estan d’acord mira cap a una altra banda, és la mateixa estratègica que han estat fent servir durant mesos”, ha afegit.

Per tot això, Gaitan ja ha avançat que seran “més contundents”. A més, assenyalen que és curiós que es parli de terminis i inicis d’obres quan encara el projecte no està aprovat. “Tant bon punt s’aprovi els nostres advocats ho denunciaran, ho portarem als davant dels jutjats”, ha assegurat el portaveu de la plataforma.

De moment, des de la plataforma ja han donat a conèixer dos properes accions, més encarades a agrair l’esforç, suport i ajuda de la ciutadania. “Són una forma d’agrair la seva empenta i traslladar-los que continuarem lluitant fins al final en defensa del territori, no ens aturarem”, ha manifestat el portaveu. El 22 de juliol està previst a Blanes una “xindriada” popular i el proper 28 de juliol a les deu del vespre es retransmetrà un documental sobre la construcció que ha patit la Costa Brava.