La Generalitat cedeix la titularitat de la travessera del pont de Besalú al consistori

La via, la C-66z, ha quedat integrada dins de la xarxa viària local

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat aquest divendres la travessera del pont sobre el riu Fluvià de la C-66, la C-66z, dins del municipi de Besalú (Garrotxa) i que el Departament ha remodelat recentment. L’obra ha permès millorar la seguretat dels vehicles, dels vianants que la trepitgen i millorar l’estat de conservació d’aquest pont que es troba a l’entrada de la vila.

Els treballs van finalitzar el maig passat i han suposat una inversió d’1,2 MEUR. Durant la seva visita, el conseller ha signat la resolució de traspàs de la C-66z, d’aquesta travessera que passa pel pont remodelat, a l’Ajuntament de Besalú. Fins ara, la titular de la carretera era la Generalitat de Catalunya però atès que ha perdut la seva funcionalitat com a via i ha quedat integrada dins de la xarxa viària local amb un trànsit urbà, s’ha decidit cedir la titularitat a l’administració municipal.

Rull ha visitat les obres finalitzades acompanyat pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Besalú, Lluís Guinó. Els treballs van acabar el passat maig i han consistit principalment en rehabilitar els arcs del viaducte, substituir el tauler anterior per un de nou de 9 metres d’amplada, amb una alçada per a vehicles de 6,5 metres i una vorera al costat esquerre de fins a 1,6 metres d’amplada. El tram que s’ha cedit al consistori té una longitud d’1,2 quilòmetres i discorre entre els termes municipals de Sant Ferriol i de Besalú, amb la intersecció amb l’antic traçat de l’N-260 a la zona urbana del poble.