Detingut amb 11,7 quilos d’haixix i 3,2 de marihuana el passatger d'un autobús a la Jonquera

També s'ha enxampat un conductor francès amb 24,3 quilos de marihuana

La Guàrdia Civil ha detingut el passatger d’un autobús de 56 anys, de nacionalitat alemanya, que portava 11,7 quilos d’haixix i 3,2 de marihuana dins d’una maleta. Els agents van enxampar-lo la nit del 2 de juliol a La Jonquera (Alt Empordà) quan van inspeccionar l'autobús on anava, de línia regular i que es dirigia cap a Alemanya.

Quan van analitzar les maletes, els policies van trobar la droga i va identificar el propietari de l’equipatge. L’home va quedar detingut per un delicte contra la salut pública. Uns dies més tard, el passat 13 de juliol, els agents de la secció fiscal del cos policial van aturar a La Jonquera un cotxe amb matrícula francesa que es dirigia cap a França. Al maleter i damunt els seients de darrere del vehicle van localitzar un total de 24,3 quilograms de marihuana i, per aquest motiu, el jove de 29 anys i nacionalitat francesa – conductor i únic ocupant del vehicle- va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

En total, en les dues operacions, els policies han comissat 27,5 quilograms de marihuana i 11,7 d’haixix. El primer cas es va dur a terme la nit del passat 2 de juliol a La Jonquera. Els agents de la secció fiscal de la Guàrdia Civil van aturar un autobús de línia regular que es dirigia cap a Alemanya. Quan van inspeccionar el maleter del vehicle, els agents van detectar una maleta sospitosa. Per això, van identificar el propietari de l’equipatge i van obrir-la. A l’interior van trobar 11,7 quilos d’haixix i 3,2 de marihuana. L’home, de 56 anys i nacionalitat alemanya, va quedar detingut per un delicte contra la salut pública.

La segona actuació es va dur a terme la nit del passat 13 de juliol. Els policies van identificar el conductor i únic ocupant d’un cotxe amb matrícula francesa i que es dirigia cap a França, en aquest mateix municipi de l'Alt Empordà. Dins del maleter del cotxe i damunt dels seients de darrere del turisme van trobar un total de 24,3 quilos de marihuana i, per aquests motius, el jove també va quedar detingut per un delicte contra la salut pública. Els detinguts i la droga comissada van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Figueres.