Arrenquen un caixer, se l'enduen al bosc i proven d'obrir-lo amb una radial

Han marxat sense el botí quan han vist que els mossos els seguien la petja

Els Mossos d'Esquadra busquen un grup de lladres que aquesta passada matinada han arrencat, literalment, un caixer a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). Els delinqüents han desfalcat el caixer de la paret i, amb l'ajuda d'una corda i una furgoneta, l'han fet saltar. Després, se l'han endut fins a una zona boscosa i allà l'han provat d'obrir amb una radial. Els lladres, però, no han pogut aconseguir l'objectiu final (endur-se'n els diners) perquè quan han vist que els mossos els seguien la petja, han fugit a peu enmig de la foscor. Això sí, la destrossa que han provocat a la sucursal, situada a la plaça Anselm Clavé, és considerable. Els agents han aconseguit recuperar el caixer i també han comprovat com la furgoneta amb què havia actuat el grup era robada.

El robatori ha tingut lloc cap a quarts de tres de la matinada. El grup de lladres, entre tres i quatre, han actuat amb molta rapidesa. Han arribat a la plaça Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses amb una furgoneta robada i allà, amb l'ajuda d'eines, han desfalcat el caixer de la sucursal del Banc Santander que hi ha al lloc.

Després, amb l'ajuda d'una corda i la furgoneta, han estrebat el caixer fins que han aconseguit arrencar-lo de la paret. Els lladre l'han carregat a la furgoneta i se l'han endut fins a una zona boscosa, situada a prop de la Colònia Llaudet. Allà, enmig del bosc, han provat d'obrir-lo amb una radial per extreure'n els diners.

Els Mossos d'Esquadra han desplaçat diverses patrulles a la zona. Mentre uns agents inspeccionaven la sucursal (el robatori ha provocat una gran destrossa) d'altres han començat a buscar els lladres. El soroll que feia la radial els ha guiat cap a la zona boscosa, però quan hi han arribat, els delinqüents s'havien fet fonedissos. Havien marxat a peu, aprofitant la foscor, en escoltar la presència de la policia.

Els mossos han aconseguit recuperar el caixer amb els diners a dins i també la furgoneta, que el grup havia robat. Els agents estan buscant els lladres per la zona.

Aquest no és l'únic robatori en un caixer que ha tingut lloc a les comarques gironines en les darreres setmanes. Això sí, és el primer amb aquest mètode. En els altres dos que hi ha hagut, a Tamariu (Baix Empordà) i a Riudellots de la Selva, els delinqüents van fer servir explosius per fer esclatar els caixers i endur-se'n els diners.