L'interventor de Lloret investigat en l'operació Tro ha publicat tres novel·les policíaques

Carles Arbó també ha escrit articles sobre economia local, endeutament municipal i anàlisi d'inversions

Coincidència o no, l'interventor de l'Ajuntament de Lloret de Mar detingut avui en el marc de l'operació Tro, Carles Arbó Blanch, ha publicat tres novel·les de temàtica policíaca.

La primera d'elles, "Lloret by night", narra l'assassinat d'un pescador de del municipi on en el seu cos l'hi han gravat uns estranys signes. La segona, "Lloret mil anys", es centra en la mort d'una cantant d'òpera, mentre que la darrera obra; "Lloret de qualitat" tot gira entorn el crim a un pagès. Aquest darrer títol, a més, pren com a referent els canvis polítics de l'any 2003 a la vila marinera introduint la crisi del model econòmica de sol i platja.

No només això, el que serà investigat pel jutge per les presumptes adjudicacions fraudulentes de contractes dels serveis de neteja a raó de 8 milions d’euros anuals durant deu anys a l’empresa GBI Serveis i per l’adjudicació per la construcció del centre de tractament de residus, també ha escrit nombrosos articles sobre economia local, endeutament municipal i anàlisi d'inversions.

Amb tot, el fill de Carles Arbó Blanch, Carles Arbó Marco, manté una relació professional amb l'empresari Gustavo Buesa, essent nomenat l'octubre de 2010 conseller de l'empresa d'una empresa participada pel seu grup segons publicava el Butlletí Oficial del Registre Mercantil.


Declaració davant el jutge

Arbó, com també el secretari del consistori, han quedat en llibertat un cop acabat l'escorcoll que aquest dimecres ha fet la Guàrdia Civil als seus despatxos.

Tots dos han sortit de l'ajuntament pel seu propi peu després de vuit hores de registre. El jutjat d'instrucció número 2 de Blanes ha citat a declarar els dos funcionaris com a investigats el dia 21 de juliol.