L'empresa no sancionarà el socorrista acusat de catalanofòbia malgrat 'no actuar de manera òptima'

Pro-Activa Serveis Aquàtics lamenta que el treballador ha rebut "amenaces contra la seva integritat"

L'empresa encarregada del servei de socorrisme a les platges de Palamós, Pro-Activa Serveis Aquàtics S. L., no sancionarà el socorrista que, segons denuncia una mare de Taradell (Osona), diumenge a la tarda es va negar a atendre el seu fill perquè li va parlar en català.

Segons un comunicat fet públic per l'empresa, un cop acabada la investigació de l'incident, han conclòs que "l'actuació per part del treballador, tot i no ésser l'òptima, no és sancionable".

L'empresa assegura que el socorrista aquàtic que vigilava l'aigua no es va negar a atendre el nen de 14 anys ferit per una picada de medusa, sinó que el va dirigir cap al lloc de socors.

A més, l'empresa també lamenta que el treballador, arran de la denúncia feta a través de les xarxes socials, ha rebut "amenaces contra la integritat física" i estan estudiant quines mesures poden adoptar per evitar que "es duguin a terme".

Ampliació:

La mare del nen de 14 anys va denunciar, a través de les xarxes socials, que diumenge a la tarda un socorrista de la platja de la Fosca de Palamós (Baix Empordà) es va negar a atendre el seu fill perquè s'hi va adreçar en català.

L'empresa Pro-activa Serveis Aquàtics, ha emès un comunicat aquest dimarts on assegura que han acabat la investigació de l'incident i han recopilat declaracions d'implicats, testimonis i registres externs.

L'empresa conclou que cap a dos quarts de set de a tarda, la mare i el nen van demanar ajuda al socorrista que hi havia a la cadira de vigilància "complint les seves tasques de control de la làmina d'aigua". "En ser requerit per a una atenció sanitària lleu, els va adreçar al lloc de socors, espai destinat per realitzar assistències sanitàries i on efectivament va ser atès el menor", ressalta l'empresa en el comunicat.

Aquesta manera d'actuar, continua la direcció tècnica de Pro-activa, "tot i no ésser l'òptima" tampoc és "sancionable".

El tercer punt del comunicat assegura que, arran de l'incident, el socorrista està rebent "amenaces" contra la integritat física i l'empresa està estudiant quines mesures pot adoptar per "intentar evitar que es duguin a terme".