Multada amb 15.000 euros per excés de soroll una taverna del casc antic de Palamós

La Fecasarm i els taverners del municipi qualifiquen la sanció de "desproporcionada"

Segons informa la Fecasarm en un comunicat, l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) ha imposat la multa de 15.000 euros a la 'Taverna Moni', un petit local de 29 metres quadrats situat al casc antic del municipi. L'origen de l'expedient sancionador és una sonometria feta el 8 de juliol del 2015 des del pis superior de la taverna.

La patronal de l'oci nocturn sosté que una única mesura acústica practicada en una nit sorollosa del mes de juliol des de l'immoble superior a la taverna "no constitueix prova suficient" per afirmar que l'explotadora del local incompleix de forma greu la normativa en matèria de contaminació acústica. A més, recorda que el local mai havia estat sancionat abans per contaminar acústicament.

La patronal també al·lega que la sanció "esdevé més injusta encara" quan, segons un informe pericial emès per l'empresa experta en acústica Audiotec unit a la causa pels serveis jurídics de la Fecasarm, les humitats provinents del pis superior, propietat de la veïna denunciant, han minvat l'eficàcia de les mesures d'insonorització instal·lades al sostre del local i impedeixen procedir a insonoritzar-lo de nou ja que el sostre corre risc d'esfondrar-se.

La Fecasarm denuncia que la sanció a la 'Taverna Moni' és "la més alta" imposada fins al moment per la llei 16/2002 de Protecció contra la Contaminació Acústica.

Per això, els serveis jurídics han aportat també al procediment judicial altres sancions imposades a locals d'oci per motius similars, acreditant que les sancions imposades arreu de Catalunya per fets similars no superen generalment els 900 o els 1.000 euros, essent una sanció de 3.000 imposada per l'Ajuntament de Barcelona l'any 2012 a una discoteca de grans dimensions de l'Eixample la segona més alta de la que tenen constància tant la Fecasarm com i l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica (ACCCA).

La patronal i l'Associació de Tavernes de Palamós considerem "totalment desproporcionada i fora de lloc" la sanció imposada a aquesta taverna.