El PSC de Girona vol captar els vots dels 'convergents moderats' contraris a la independència

Juli Fernàndez diu que el socialisme català té un "problema de credibilitat"

El PSC de Girona ha celebrat aquesta setmana consell de federació. El primer secretari, Juli Fernàndez, ha valorat quin paper pot jugar el PSC en el nou escenari polític després de la creació del Partit Demòcrata de Catalunya (PDC). Fernàndez ha volgut posar de relleu que, en les noves bases, el partit "abraça obertament l'independentisme", cosa que no passava sota les sigles de Convergència.

Per això, creu que el PSC té "l'oportunitat" de captar el "vot del convergent moderat" que no se sent còmode amb aquest posicionament obertament independentista. "El PSC ha de fer un esforç important per consolidar el seu projecte i posicionar-se en aquest ampli espai de centre esquerra moderat", ha manifestat.

Fernàndez reconeix que el partit té problemes per trobar el seu espai polític i que això els ha fet perdre "credibilitat". Ara bé, s'ha mostrat confiat que el PSC té temps fins al novembre per redefinir el seu projecte i sortir reforçat del congrés.

En relació a la polèmica generada per la inclusió a la ponència de l'opció de la via canadenca, Fernàndez ha deixat clar que primer cal esgotar la proposta de la reforma constitucional en clau federal. Ara bé, si aquesta opció no qualla a Catalunya creu que se n'han d'estudiar d'altres. "Si a Catalunya aquesta proposta no venç, hem de trobar les alternatives democràtiques que calguin i la via canadenca n'és una", ha remarcat.

Per al líder dels socialistes gironins, cal apostar pel diàleg i no es pot criticar "d'entrada" aquesta opció. De fet, ha destacat que en l'assemblea oberta que van celebrar a l'abril ja van apuntar que aquesta llei de claredat a la canadenca podria ser una alternativa si fracassava la reforma constitucional. "És una aportació que hem fet des de Girona", ha reivindicat.

"ERC treballa ja en clau electoral"

D'altra banda, el primer secretari s'ha mostrat preocupat per la situació que viu el Govern de Catalunya. Segons considera, té problemes per tirar endavant la gestió del dia a dia i pateix una "divisió interna". En aquest sentit, ha criticat Esquerra perquè creu que està actuant "més en clau electoral que per resoldre els problemes reals". "Hi ha partits al Govern (en relació a ERC) que treballen més aviat en el supòsit d'unes noves eleccions i no en buscar un pressupost que ens permeti avançar i donar respostes a la gent", ha valorat.