Santa Pau recupera la normalitat després que 50 habitatges es quedessin sense aigua

L'ajuntament traurà properament a licitació la construcció d'un nou pou

Una part del poble de Santa Pau (Garrotxa), la que s'abasta del pou situat a la zona esportiva, ha patit problemes en el subministrament d'aigua al llarg del cap de setmana.

La matinada de dissabte a diumenge, alguns veïns van veure com la pressió d'aigua es reduïa sensiblement i com, en moments puntuals de la jornada de diumenge, de les aixetes no en sortia ni una sola gota.Els operaris van posar-se mans a l'obra per resoldre el problema, que ha estat conseqüència de la forta tempesta elèctrica que va caure divendres sobre el municipi.

Les alarmes que habitualment avisen del baix nivell d'aigua dels dipòsits no van saltar, i tampoc va funcionar el sistema que permet rearmar les cisternes en cas de baixada elèctrica. La incidència ja ha estat completament subsanada ja que els nivells d'aigua dels dipòsits han remuntat, segons ha assegurat l'alcalde, Josep Companys, que afirma que el poble no ha de témer pel subministrament malgrat que es preveu un important augment del consum d'aigua per l'onada de calor. "Tenim un bon cabal dels pous i esperem que aquest sigui un estiu normal", ha assenyalat.

Tanmateix, tècnics d'Aigües de Catalunya revisaran a fons tot el subministrament per identificar l'origen del problema i per què es van desconfigurar els sistemes de telecontrol. A més, l'ajuntament traurà a licitació la construcció d'un nou pou en els propers mesos per evitar futurs problemes d'aquesta mena i garantir, així, la sortida d'aigua a les cases del poble.