Música, pilotes i Rod Stewart a Cap Roig

El cantant ha esgotat localitats en l’últim concert de la seva gira ‘From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016’

Els anys no passen ni pesen per a Rod Stewart. L’artista, des de fa mig any Cavaller de l’Imperi Britànic, ha tornat a demostrar un cop més per què és reconegut com una llegenda vivent del rock del Regne Unit.

Engalanat per a l’ocasió, el cantant ha fet gala del seu principal lema: la vida és per divertir-se i aquest dissabte s’ha deixat la pell a l’escenari del Festival de Cap Roig de Calella de Palafrugell, al Baix Empordà.

La primera visita en onze anys a terres catalanes i un punt i final rodó a la seva gira ‘From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016’ que l’ha portat per ciutats com Lisboa o Madrid. En versió més rockera o acústica, amb canvis de vestuaris seus i de les coristes, Stewart ha brillat damunt de l’escenari mentre desgranava grans èxits com ‘Having a Party’, ‘Maggie May’, ‘Sailing’ o ‘Hot legs’. Ha estat concretament en aquesta cançó, com en la de ‘Stay with me’, que el cantant ha fet gala del seu passat i una de les seves passions llançant pilotes de futbol al públic. Tot un rocker cavaller de l’imperi britànic.

Ampliació:

La nit ha començat amb puntualitat anglesa a ritme de ‘Havint a Party’. Des del primer acord, els 2.140 espectadors del Festival de Cap Roig han embogit. Els aplaudiments, xiclets, crits i riures no han parat fins quarts de dotze de la nit, quan Stewart ha posat el punt i final a un concert únic. El punt i final a la seva gira ‘From Gasoline Alley to Another Country Hits 2016’ que l’ha portat per diversos països i parades com Lisboa o Madrid.

L’espectacle que ha ofert aquesta nit és la primera visita que realitza l’artista a terres catalanes des de fa onze anys. Una llarga espera pels seus fans – grans i no tan grans- fidels, que no s’han volgut perdre l’oportunitat de veure’l. Stewart fa dies que havia exhaurit totes les entrades. Aquesta nit, s’han pogut veure i escoltar diverses llengües. Des de veïns d’arreu de Catalunya com Amposta, Reus o Lleida que s’han apropat a la Costa Brava fins a ciutadans de les Illes Balears o, fins i tot, vinguts d’Anglaterra i Irlanda vestint samarretes del Celtic de Glasgow. Sovint criticat per no aprofitar el seu talent i dedicar-se a cantar les cançons d’altres, Rod Stewart ha demostrat aquest dissabte que continua aixecant passions amb els seus 71 anys i més de 200 milions de discos venuts a l’esquena.

Cançó a cançó – entre acudits, riures i presentacions- l’artista ha anat desgranant una vintena de cançons, entre els seus èxits més coneguts dels anys 1970 fins a temes més actuals tot i que no ha interpretat ni una sola cançó del seu darrer disc ‘Another Country’ que va publicar el juny passat, el 29è treball de la seva carrera, que ja és disc de platí. S’han pogut escoltar grans clàssics com ‘Tonight’s the Night’, ‘Can’t stop me now’, ‘Stay with me’, ‘Maggie May’, ‘Hot legs’, ‘Saling’ o la seva mítima ‘Da ya thing I’m Sexy?’ que ha tancat la nit.

Ja fos acompanyat d’una gran banda de 12 músics o en una versió més acústica – quan ha interpretat amb la seva banda quatre cançons: ‘Talk about it’, ‘Ooh la la’, ‘First cut’ i ‘Have I told you’ asseguts - el cantant ha brillat, tant amb el seu vestuari que ha anat variant, amb els seus moviments de ball i el seu domini vocal. A diferència del concert de Madrid, a Calella de Palafrugell no li ha faltat veu ni energia.

És més, Stewart ha emocionat al públic erigint-se com un autèntic cavallar britànic rocker. Fent gala de la seva simpatia, caràcter, origen i passions, mentre interpretava ‘Stay with me’ i ‘Hot legs’, ha aprofitat per anar xutant i llançant pilotes de futbol als assistents. Si a ‘Maggie May’ el públic s’ha posat dempeus i ha començat a ballar, a ‘Talk About it’ ha pogut cantar un tros de la cançó amb l’artista.

El cantant ha fet gala del seu lema, la vida és per divertir-se i així ho ha fet aquesta nit a Calella de Palafrugell. S’ha divertit i ha divertit. D’aquesta manera, el festival gironí ha acollit a un dels seus caps de cartell d’aquesta edició que va arrencar divendres amb Manel, 36.200 entrades venudes i onze de les 26 actuacions previstes amb localitats esgotades.