Els veïns de Llers, descontents pel 'penós' servei de Correus

L’alcalde denuncia que canvien el carter cada tres mesos i que han estat una setmana sense rebre missives

Cartes que no arriben o que es deixen en una altra bústia i han de repartir-se personalment. Aquest és el dia a dia dels veïns de Llers (Alt Empordà). Des de fa anys, el servei de Correus no funciona correctament a la vila. L’alcalde d’aquesta localitat assenyala que gran part dels veïns del poble són gent d’edat avançada que no poden moure’s grans distàncies i que el fet de no rebre el correu diari a casa suposa un greu problema.

Davant el “penós” servei i l’enrenou que simbolitzava tant per a la gent gran com per les empreses del polígon industrial traslladar-se per anar a buscar un paquet, ara fa un temps el consistori va cedir un local municipal perquè els empleats d'aquesta companyia poguessin treballar i no ho haguessin de fer “a la intempèrie”. En aquest punt és on els veïns poden dirigir-se per recollir paquets, cartes certificades o notificacions.

No obstant això, el problema es troba en el correu diari. “Cada tres mesos canvien el carter i quan arriben els nous, pobres, van molt perduts; s’han d’habituar, no tenen temps i deixen les cartes totes juntes en una sola bústia”, lamenta Fortiana. En d’altres casos, les notificacions no arriben mai. “El problema fa temps que perdura, no ens en sortim”, detalla. Ara, però, la gota que ha fet vessar el vas s’ha produït a principis d’aquest juliol. Durant una setmana, de l'1 al 6 de juliol, no hi va haver carter. Des del passat 7 de juliol, n’hi ha un de substitut. “En cap moment ens ho van notificar i tampoc es va posar cap cartell explicant els motius o què es podia fer per rebre la correspondència”, explica el batlle.

Davant d’aquests problemes, l’ajuntament s’ha queixat diverses vegades a Correus però no en treuen l’aigua clara. “Depenem de Figueres i Girona, de bones paraules les que vulgueu però el servei no varia. Entenc que no poden destinar-hi més recursos però és penós que un servei que depèn de l’Estat sigui tan dolent”, reflexiona Fortiana. En aquest sentit, el batlle ha detallat que han tornat a enviar una queixa per escrit explicant l'última situació viscuda per part dels veïns i demanant un canvi. “No sabem fins a quin punt podem tenir força ajuntaments com els nostre, petits, per fer que ens escoltin”, assenyala l’alcalde.

De moment, el consistori té previst esperar la contestació per part de Correus. Depenent de la resposta decidiran quin camí emprenen per intentar solucionar de forma definitiva aquesta problemàtica.