Imputat un monitor d'esplai per abusos sexuals a un menor en una casa de colònies de Ripoll

El jove d'origen francès, té 27 anys i pertanyia a l'esplai El Mamut d'Ausiàs March de Gavà

  • L'advocada de l'acusació, Sílvia Dot, acompanyada del pare del menor (a la dreta de la imatge) © ACN
    L'advocada de l'acusació, Sílvia Dot, acompanyada del pare del menor (a la dreta de la imatge) © ACN

La detenció del monitor, Oliver A.P., va tenir lloc el 26 de juliol passat. El jove, que és d'origen francès tot i que té nacionalitat espanyola, té 27 anys i pertanyia a l'esplai El Mamut d'Ausiàs March de Gavà. Aquells dies, la setantena de nens de l'esplai estaven de colònies a la casa Can Cabàlies, situada als afores d'Ogassa.

La detenció del monitor va tenir lloc després que un nen de 9 anys expliqués a un dels responsables de l'esplai que Oliver A.P. havia abusat d'ell. Aprofitant que el nen estava dormint, el monitor s'hauria estirat al seu costat i li hauria començat a fer tocaments.

El responsable de l'esplai va alertar els Mossos d'Esquadra i els agents van detenir Oliver A.P. a la mateixa casa de colònies. L'endemà de la detenció, el monitor va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. Tot i que va admetre alguns punts del relat de l'acusació, Oliver A.P. va negar haver abusat sexualment de l'infant.

Aquest dimarts, el jutjat de Ripoll havia citat el monitor detingut per a la celebració d'un judici ràpid. El jove ha arribat amb dues hores de retard perquè s'havia adormit. En el darrer moment, però, la vista s'ha suspès perquè faltaven practicar diverses proves –com ara anàlisis d'ADN- i ara el judici per aquest cas se celebrarà als jutjats de Girona.

Mesures cautelars

Tot i això, durant el temps que duri la instrucció, el jutge de Ripoll ha imposat mesures cautelars al monitor detingut. A partir d'ara, Oliver A.P. no es podrà acostar a menys de 100 metres del menor i té l'obligació de presentar-se cada quinze dies als jutjats.

L'advocada de l'acusació particular, Sílvia Dot, ha ressaltat a la sortida dels jutjats que encara que l'acusat negui els fets, 'hi ha molts indicis que s'ha comès un delicte greu contra un menor'. La lletrada ha ressaltat que tant per la seva part (que exerceix el pare del nen) 'com per a la resta de l'equip de monitors, no hi ha dubte que s'han comès aquests fets'.

Aquesta no era la primera vegada que el grup d'esplai El Mamut d'Ausiàs March estava de colònies a Can Cabàlies. Sí que era el primer cop, però, que Oliver A.P. en formava part com a monitor. El jove no tenia carnet de monitor, tot i que la legislació en aquests casos només exigeix que la meitat dels qui es fan càrrec dels nens tinguin la titulació.