Sant Hilari Sacalm tindrà la primera unitat de convivència per a persones grans de Catalunya

El consistori i l’empresa SUMAR hi invertiran uns 110.000 euros

Sant Hilari Sacalm (Selva) comptarà amb la primera residència catalana d’atenció a la gent gran centrada en el model residencial suec. Aquest model està basat en la implementació d’un servei en què la persona – en aquest cas gent d’edat avançada- són l’eix central. Les seves rutines, preferències, drets i la seva intimitat són els principals valors del nou espai.

El disseny de les instal·lacions estarà inspirat en una casa familiar i es combinaran espais públics com el menjador, la sala d’estar o la terrassa amb espais privats, ja siguin habitacions o lavabos. L’objectiu és crear un ambient acollidor – íntim i de confiança- que afavoreixi l’atenció dels professionals, fent-ho tot més personalitzat, com si els pacients estiguessin a casa seva.

Les noves instal·lacions s’ubicaran a la residència i centre de dia de Sant Hilari Sacalm, de l’ajuntament del municipi, i que estan gestionades per l’empresa SUMAR des del 2010. El nou centre tindrà espai per a 15 persones. A part de l’atenció més directe, el centre també té per objectiu facilitar la tasca als professionals que hi treballin.

El projecte està previst que es presenti el proper 9 de juliol en motiu del 15è aniversari de l’equipament. La construcció d’aquesta unitat suposarà una inversió de més de 110.000 euros que finançaran el consistori i l’empresa SUMAR a parts iguals.