El 5è Festival Claca de Llançà programa uns 15 espectacles teatrals, musicals i de dansa al carrer

Per primer cop, hi participa una companyia internacional, Les Bleus de travail

El solo del ballarí Quim Bigas, l’espectacle de clown de La Industrial Teatrera, el concert de The Pinker Tones o l’obra de teatre ‘Ventura’, són algunes de les 15 propostes musicals, teatrals i de dansa que ha programat el festival d’arts escèniques Claca que es portarà a terme a Llançà (Alt Empordà) del 8 al 10 de juliol. Per primer cop en la història d'aquest certamen, s’ha previst l’actuació d’una companyia internacional, Les Bleus de travail, que presenten el seu espectacle ‘Viatge de noces’, una comèdia animada per una parella atípica, un gos i un Fiat 500 capritxós.

Enguany, el festival empordanès ha acordat col·laboracions amb d’altres certàmens com el Besmina de Barcelona o l’AGITART de Figueres. D’aquesta manera, l’espectacle guanyador del festival barceloní i l’obra ‘Dust’ del col·lectiu de dansa figuerenc també es podran veure al Claca. Una de les principals novetats d’aquesta edició és la incorporació de la Fira Circ, amb espectacles de petit format, productes artesans i ‘foodtrucks’. La Fira Circ, organitzada per Aixopluc, s’instal·larà a la Pineda del Port i obrirà durant tot el cap de setmana del festival, de sis de la tarda fins a les dotze de la nit. Està pensat com un espai dedicat a la diversió, per a tota la família, i que acabarà de complementar la programació oficial.

El Claca va néixer ara fa cinc anys d’una iniciativa ciutadana. Està ideat i impulsat per l’Associació Claca i compta amb el suport de l’Ajuntament de Llançà i de la Diputació de Girona. Aquest 2016 manté l’objectiu de les passades edicions: descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual, apropar-les a nous públics, mantenir una programació gratuïta i amb iniciatives interdisciplinàries pensades per a tots els públics.

En concret, la programació d’aquest any destaca per la mescla de gèneres artístics. Des del solo de dansa del ballarí Quim Bigas que interpretà ‘Molar’, un dels èxits del Sismògraf d’enguany passant per ‘Ventura’ – premi al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines segons l’Associació Gironina de Teatre- de Víctor Muñoz i interpretat per David Plans i Meritxell Yanes. Una obra que reflexiona sobre la presa de decisions a partir de la història de dues dones. Aquest és l’únic espectacle de pagament dels 15 programats. A part també es podrà veure l’obra ‘De pas, la vida en clau d’un clown’, de la Industrial Teatrera, o l’obra de dansa ‘Revolution’ del grup I per què, no?, nascuts a Llançà.

El concert familiar de The Pinker Tones és la proposta més destacada d’aquesta programació musical que inclou el concert familiar de Xavi Lozano. Un any més, el festival continua apostant per la col·laboració amb les entitats i veïns d’aquesta localitat de l’Alt Empordà. Per això, la Biblioteca Pere Calders – que celebra el seu 16è aniversari- acollirà l’espectacle ‘Contes del Japó’ de Yoshi Hioki, el Museu de l’Aquarel·la també col·labora i la Casa-Museu Martínez Lozano serà l’escenari de l’obra teatral ‘Ventura’. La 5a edició del Claca arrencarà demà, divendres 8 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre amb l’obra ‘Dust’ a la Plaça Major de Llançà i finalitzarà el proper diumenge a les deu de la nit amb ‘Revolution’.