Escapa un pres perillós del Puig de les Basses mentre visitava uns familiars a Blanes

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals busquen l'home

Un pres del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres s'ha escapat aquest dimecres, a un quart de dotze del migdia, durant una sortida programada per visitar la família a Blanes.

L'home anava en un cotxe de presons acompanyat d'una treballadora social i d'una psicòloga i, un cop a Blanes, ha sortit del vehicle i ha fugit. Complia condemna des de l'any 2003 per múltiples robatoris, alguns d'ells violents. Aquest era el primer cop que gaudia d'una sortida programada, i era un pas preparatori a la seva sortida definitiva de presó.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals busquen l'individu, que perdrà tots els permisos arran de l'incident i que sumarà un nou delicte per trencament de condemna.

Ampliació:

El reclús ha estat traslladat aquest matí de Figueres a Blanes per visitar la família, en el marc d'una sortida programada i preparatòria de la seva posada en llibertat, que havia de tenir lloc d'aquí a poc temps. En el moment dels fets, anava en un cotxe de presons acompanyat d'una treballadora social i una psicòloga. Un cop a Blanes, ha baixat del vehicle i ha fugit. Segons fonts del Departament de Justícia, en cap moment ha agredit les funcionàries.

L'home, de nacionalitat espanyola, va ser condemnat l'any 2003 per múltiples robatoris. Alguns d'ells, violents. Des que va ingressar a presó, mai fins ara havia realitzat una sortida programada. Precisament, la d'avui tenia com a objectiu preparar els permisos per a la seva posada en llibertat definitiva. Per això, anava acompanyat de professionals de rehabilitació.

L'incident, però, li farà engrossir l'historial delictiu ja que ha trencat la condemna. Això li farà allargar la seva estada a la presó i, segons indiquen les mateixes fonts, perdrà els beneficis que se li preveien en un futur immediat.

El Departament assegura que aquests fets són poc habituals però alhora ressalten que "no és ni la primera ni la última vegada" que es troben amb una situació d'aquest tipus. Insisteixen a recordar que l'individu no té delictes de sang.

Per la seva part, els Mossos d'Esquadra i totes les policies locals, que ja han estat avisades, busquen el pres per Blanes i rodalies.