Judici per fer tocaments a una menor de 12 anys durant una revetlla de Sant Joan a Riudarenes

El processat ha negat els fets i una amiga de la denunciant també assegura que no hi va haver abusos

L'Audiència de Girona ha jutjat un acusat de fer tocaments a una menor de 12 anys durant una revetlla familiar de Sant Joan a Riudarenes (Selva). Els fets es remunten al 2012, quan segons la denunciant, el processat la va magrejar, tant a la piscina de la casa com durant la nit, mentre tiraven petards.

La nena, a més, assegura que aquest no era el primer cop que l'acusat abusava d'ella, perquè ja feia uns dos anys que li feia tocaments. La versió de la menor, que ha declarat a porta tancada, contrasta però amb la del mateix acusat i la d'una amiga de la nena.

El processat ha negat els fets. L'amiga, per la seva banda, ha assegurat que aquell dia no es va separar de la menor, i que en cap moment va veure que el seu oncle li posés la mà al damunt.

La fiscal demana 4,5 anys de presó per un delicte d'abusos continuats. La defensa sol·licita l'absolució i, com a alternativa en cas que se'l condemni, demana que s'apliqui al seu client un atenuant de dilacions indegudes.

Ampliació:

El cas que s'ha jutjat avui a la Secció Quarta es remunta quatre anys enrere. En concret, el 23 de juny del 2012, dia de la revetlla de Sant Joan. L'acusat s'enfronta a una pena de 4,5 anys de presó per haver fet tocaments a l'amiga de la seva neboda.

Aquell dia, ell i la menor es van veure a casa dels pares del processat, un habitatge de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes. A la tarda van estar una estona a la piscina i al vespre, havent sopat, a la festa per celebrar el solstici d'estiu.

La menor, que ha declarat a porta tancada, sostenia que l'acusat li havia fet tocaments al pit i al cul. No només a la piscina, sinó també durant la nit, mentre estava tirant petards amb la seva amiga. A més, la nena (que aleshores tenia 12 anys) també explicava que aquest no era el primer cop que l'home abusava d'ella, sinó que feia mesos que li feia tocaments.

El processat ha negat els fets davant del tribunal de l'Audiència. L'home assegura que mai va magrejar la nena. Ni aquell 23 de juny del 2012, ni mai. Pel què fa al dia de la revetlla, el processat ha explicat que la menor i la seva amiga s'estaven en un costat de la piscina i ell, a l'altre. A més, ha dit que havia d'estar pendent tota l'estona de la seva filla, que té una disminució psíquica, i que no la podia deixar sola en cap moment.

Pel què fa a la festa, l'home ha explicat que durant la nit "en cap moment" es va separar de la seva dona i la seva filla. I que les dues nenes, la seva neboda i la denunciant, s'estaven en un costat del porxo, separats d'ells, tirant petards. L'acusat assegura que no s'explica per què la nena va denunciar-lo, i que hi ha estat donant voltes "durant molt de temps".

La neboda ho nega

El cas que s'ha jutjat aquest dimecres té versions contraposades. Entre els testimonis clau, però, hi havia el de l'amiga de la menor i neboda de l'acusat. Ella ha negat els abusos. Ha explicat que, aquella revetlla de Sant Joan, no s'havia separat ni un moment de l'altra nena i que mai va veure que el seu oncle li posés la mà al damunt. "Érem inseparables i sempre anàvem juntes a tot arreu", ha explicat davant del tribunal.

Al final del judici, la fiscal ha demanat una pena de 4,5 anys de presó per al processat. Inicialment la sol·licitava de 3,5, però l'ha elevada perquè ara creu que els fets s'emmarquen dins un delicte d'abusos sexuals continuats. La defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució del seu client. Com a alternativa, però, ha sol·licitat que, si se'l condemna, s'apliqui una atenuant de dilacions indegudes (pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici). El cas ha quedat vist per sentència.