Detingut el camioner que va bolcar a la C-25 per conduir begut i portar el tacògraf manipulat

Va donar una taxa d'alcohol de 0,85 mg/l gairebé sis cops superior a la permesa

Els Mossos d'Esquadra han detingut un camioner que va bolcar amb el tràiler a la sortida de l'Eix Transversal per conduir begut i portar el tacògraf manipulat. L'accident va tenir lloc aquest diumenge al quilòmetre 235 de la C-25, en una zona on la carretera fa corba.

El camioner va sortir de la calçada, va passar per damunt la tanca i va acabar bolcant el tràiler. L'home, un polonès de 38 anys, va sortir il·lès del sinistre, però quan els mossos van arribar a lloc de seguida van veure com presentava símptomes evidents d'anar begut. El camioner va marcar una taxa de 0,85 mg/l, gairebé sis cops superior a la permesa.

A més, també duia el tacògraf del tràiler manipulat. L'accident va ser bastant aparatós, perquè el camió va perdre la càrrega de fruita i verdura que transportava. A més dels mossos, també es van activar els Bombers i el SEM.

El sinistre va tenir lloc pels volts de dos quarts de quatre de la tarda. El camió, un tràiler de gran tonatge, va bolcar a l'alçada del quilòmetre 235 de l'Eix Transversal, entre Caldes de Malavella (Selva) i Franciac. En aquest punt, la carretera fa una corba pronunciada. El conductor va agafar malament el revolt, va sobrepassar la tanca de protecció i va bolcar el tràiler al voral.

El camió, d'unes 40 tones, va perdre tota la càrrega de fruita i verdura que transportava. El sinistre va provocar retencions en aquest punt de la C-25 i va obligar a activar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els mossos i els Bombers. Aquests últims es van encarregar de contenir una fuita de combustible del dipòsit del tràiler.

Tot i l'aparatositat de l'accident, el camioner va sortir-ne il·lès. Ara bé, els mossos de seguida van adonar-se que presentava símptomes evidents d'anar begut. Quan li van fer la prova d'alcoholèmia, el resultat no va donar lloc a dubtes. El polonès de 38 anys va marcar una taxa de 0,85 mg/l d'aire expirat, gairebé sis cops superior a la permesa (que en el cas dels conductors professionals es troba en 0,15 mg/l).

A més, els mossos també van comprovar que l'home duia el tacògraf manipulat i que incomplia els temps de descans reglamentaris. Per tot plegat, els agents van detenir el camioner per dos delictes; un contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques i l'altre per falsedat documental.