Treballen per solucionar el vessament d’aigües residuals de l’escorxador a Palafrugell

Podrien construir una petita depuradora o connectar la fossa sèptica amb el clavegueram

Els tècnics de l’Ajuntament de Palafrugell estan treballant per trobar una solució que acabi amb els vessaments d’aigües residuals de l’escorxador municipal en una riera propera. Així ho assegura el regidor de Promoció Econòmica de la vila, Albert Gómez, després que aquest dissabte el grup municipal d’ERC informés que havien presentat una denúncia davant de l’ACA. Des d’Esquerra reclamen que tanquin l’escorxador fins que no es posi fi als abocaments.

Una decisió que, de moment, l’equip de govern no contempla i afirma que ja estan treballant-hi i esperen tenir-ho solucionat a l’agost. Segons detalla Gómez, els tècnics estan estudiant si construeixen una petita depuradora o si, per altra banda, la millor opció passa per connectar la fossa sèptica amb el clavegueram. “El que volem és que es solucioni al 100% i, per tant, no volem precipitar-nos”, detalla. Segons Gómez, el problema rau en una fossa sèptica que, de vegades es desborda i les aigües residuals van a parar a la riera.

Segons l’equip de govern, són vessaments puntuals. Aquest dissabte, el grup municipal d’ERC de Palafrugell va informar que havien presentat una denúncia davant de l’ACA per aquests fets. Des de l’equip de govern, el regidor de Promoció Econòmica, Albert Gómez, ha explicat que es tracta d’un “problema que coneixen i arrosseguen des de fa un temps” i que els serveis tècnics estan fent tot el que poden per solucionar-ho el més aviat possible. “La nostra obligació és fer-hi front”, explica el regidor.

Per això, Gómez detalla que estan preparant una memòria valorada de l’actuació, que es presentarà el proper dijous a la junta de govern, i que la seva previsió és que aquesta problemàtica estigui solucionada a l’agost. Ara, els tècnics estan mirant si la millor opció passa per construir una petita depuradora o crear noves connexions per connectar la fosa sèptica amb el sistema de clavegueram. “Ho estan valorant, volem que es resolgui al 100% i, per tant, no volem precipitar-nos”, explica. A més, també detalla que caldrà veure de quina inversió es tracta.

Segons l’equip de govern, el problema rau en una fossa sèptica que, de vegades, en els moments de més feina de l'escorxador, es desborda i les aigües brutes van a parar a la riera. Segons diuen, es tractaria de vessants puntuals.