Territori licita l’eixamplament d’un tram de la GI-522 a Sant Joan les Fonts

Els treballs tenen un pressupost de 889.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres de millora i eixamplament d’un tram de 375 metres de la GI-522 dins del municipi de Sant Joan les Fonts (Garrotxa). Els treballs tenen un pressupost de 889.000 euros i afavoriran la seguretat d’aquest tram de carretera que no disposa de voreres.

Es preveu que les obres arrenquin abans de finals d’any i s’allarguin uns sis mesos. L’actuació principal serà l’eixamplament del pont sobre el riu Fluvià que passarà dels 6,5 metres actuals als 11. També es construirà un mur d’escullera de 100 metres de longitud i un itinerari per a vianants al costat de la carretera.

Des de Territori assenyalen que actualment, els vianants que volen passejar per aquesta zona, han de passar per la calçada i la carretera té un revolt tancat. L’objectiu és millorar la seguretat d’aquest tram de via. La carretera GI-522 s’inicia a l’antiga N-260 a Castellfollit de la Roca, travessa el nucli urbà de Sant Joan les Fonts i finalitza a la rotonda de la Canya, a Olot. Constitueix l’únic accés viari a Sant Joan les Fonts i, en un tram situat a la sortida del municipi, la carretera té un traçat i una configuració que dificulta els moviments de vehicles i vianants.

És en aquest tram de 375 metres, del pas de la carretera a la sortida del nucli urbà, que s’ha previst portar a terme obres de millora. En aquest indret els vianants no disposen de voreres i han de passar trepitjant la calçada de la carretera. A més, la via té un traçat amb un revolt tancat. Per tal de millorar el pas dels vehicles i facilitar el dels vianants amb més seguretat, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat aquestes obres que inclouen com actuació principal l’eixamplament del pont sobre el riu Fluvià.

En concret, els treballs consistiran en eixamplar el pont sobre el Fluvià. L’estructura té una longitud de 43 metres i està formada per tres arcs. Des del Departament de Territori han previst que passi dels 6,5 metres actuals als 11 metres d’amplada. D’aquesta manera, la circulació per a vinents i vehicles serà més còmode i amb millors condicions de seguretat.

A part també s’ampliarà el pont sobre el canal, un pont que té uns 10 metres de longitud. També es construirà un mur d’escullera de 100 metres de longitud, un itinerari per a vinents al costat de la carretera, la pavimentació de tot el tram, la construcció d’elements per facilitar el drenatge de la carretera, abalisament, barreres de seguretat i senyalització. També es reposaran tots els serveis afectats i es faran obres complementàries de canalitzacions de serveis.

Les obres tenen un pressupost de 889.000 euros, començaran abans de finals d’any i tindran una durada de sis mesos.