Cau un grup de narcos que cultivava marihuana a la Costa Brava per enviar a Marsella

Les policies espanyola i francesa han detingut 18 persones

Una operació conjunta entre les policies espanyola i francesa ha permès desmantellar un grup internacional de narcotraficants que disposava de cinc cultius de marihuana en habitatges de Girona, Blanes, Lloret i Maçanet de la Selva, a més de Tordera. El grup està acusat de cultivar la droga en aquests domicilis i enviar uns 50 quilos de mitjana a Marsella mitjançant 'mules humanes' o bé vehicles. Un cop allà, es distribuïa per l'àrea metropolitana de la ciutat de la Costa Blava.

En total, s'han detingut 18 persones, de les quals deu en territori espanyol i vuit més a França, s'han fet nou registres i s'han intervingut diverses armes, entre elles una kalashnikov-, prop de 2.000 plantes de marihuana i 148.000 euros en metàl·lic. La investigació va començar arran de la informació obtinguda en anteriors operacions policials i després de la detenció d'un narcotraficant de nacionalitat francesa l'estiu del 2015 a Lloret de Mar. Els agents van certificar l'existència d'un grup organitzat format per integrants espanyols i francesos, motiu pel qual es van activar els cossos policials dels dos països.

Finalment, a mitjans de maig, la policia francesa va detenir a les proximitats de Marsella tres integrants del grup criminal procedents de la Costa Brava quan transportaven 20 quilos de marihuana. A partir d'aquí, van descobrir l'existència de cinc plantacions en els habitatges de Girona, Blanes, Maçanet de la Selva i Tordera. En tots ells, les instal·lacions estaven perfectament adaptades per al cultiu de la marihuana i obtenien l'electricitat de manera fraudulenta.

En l'operació, els agents van intervenir 1.900 plantes de cànnabis, 1,3 de cabdells, 36 quilos de marihuana i haixix, a més d'una kalashnikov, dues pistoles, una pistola taser, 1.800 cartutxos de diferent calibre, armilles antibales, 148.000 euros en metàl·lic i diversos utensilis per al cultiu de les plantes. Segons fonts policials, el grup disposava de les armes perquè havia tingut alguna pugna territorial per la venda de la droga amb altres grups de narcotraficants.

Als detinguts, se'ls atribueix els presumptes delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i defraudació del fluid elèctric i van ser posats a disposició judicial. Només un va ingressar a presó mentre que la resta van quedar en llibertat a l'espera de judici.