Quatre detinguts per cultivar marihuana en habitatges de la urbanització Santa Margarida de Roses

Els mossos desmantellen dues plantacions i comissen 410 plantes i 3 quilos de cabdells de la droga

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones que cultivaven marihuana en habitatges de la urbanització Santa Margarida de Roses (Alt Empordà). La pista que els va portar a descobrir la droga va ser un avís alertant-los que una de les cases, situada a l'avinguda cap de la Gola, tenia la llum punxada.

A partir d'aquí, els agents van fer vigilàncies i seguiments dels sospitosos, i van descobrir que havien muntat plantacions a tres habitatges de la zona. L'operatiu policial per desmantellar-les es va avançar després de veure que el grup ja havia tallat les plantes i s'havia endut la marihuana d'un dels habitatges. En total, als altres dos, els agents han comissat 410 plantes i fins a 3 quilos de cabdells de la droga. Els detinguts són romanesos i tenen entre 37 i 64 anys.

Ampliació:

La investigació que ha permès desmantellar el grup es remunta a finals de maig. El desencadenant va ser un avís a la policia, dient-los que una de les cases de l'avinguda cap de la Gola tenia la llum punxada. Quan els mossos hi van anar per inspeccionar-la, van veure que allà no hi vivia ningú. Però la connexió fraudulenta a la xarxa, el zum-zum constant d'aparells d'aire condicionat funcionant i una notòria olor a marihuana els van fer lligar caps de seguida.

Els agents van fer vigilància i van veure dos individus entrant i sortint de la casa. A partir d'aquí, i després de fer-los seguiments, van veure com els sospitosos també haurien muntat una altra plantació, en aquest cas en un habitatge de l'avinguda de la Platja. Aquesta segona casa tampoc estava habitada, tenia la llum punxada i de dins també en sortia la característica olor que fan les plantes.

A més, en un habitatge proper, els agents també van notar fortor de marihuana. Aquesta tercera casa també estava connectada fraudulentament a la xarxa elèctrica.

A principis de juny, mentre els agents continuaven investigant, els sospitosos van buidar la casa situada a l'avinguda cap de la Gola. Van tallar les plantes i es van endur la marihuana. Per això, els mossos van accelerar l'operatiu per detenir el grup, i van demanar autorització judicial per fer entrades i escorcolls als habitatges situats a l'avinguda de la platja.

410 plantes i 3 quilos de cabdells

L'operatiu es va dur a terme el passat 16 de juny. Aquell dia, els agents van detenir tres homes per un delicte contra la salut pública. Els detinguts per cultiu d'estupefaents tenen 37, 45 i 64 anys i són veïns de Roses i Figueres.

A l'interior de les dues cases, els agents van descobrir-hi plantacions en diverses de les estances. En total, van comissar 200 plantes de marihuana en un habitatge i 210 més a l'altre. En aquest segon, també van trobar-hi entre 2,5 i 3 quilos de cabdells de la droga.

Després de les detencions, però, els mossos encara van continuar buscant un quart sospitós. Es tractava d'un altre romanès de 39 anys. Cinc dies més tard de l'operatiu, però, ell mateix es va personar a comissaria, on la policia el va detenir.