Platja d'Aro inverteix més de mig milió d'euros en arranjar paviment i voreres

L'acció també inclou altres millores en mobiliari urbà, senyalització i instal·lació de pilones

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro tanca aquest mes de juny dues accions que desenvolupa anualment des de fa una quinzena d’anys: el repàs del paviment asfàltic de diversos carrers i les obres de reparació i millora de les voreres. Conjuntament, hi ha invertit més de 609.000 euros. El caràcter turístic del municipi exigeix una atenció especial vers el manteniment i l’estètica dels vials i carrers com un més del conjunt d’elements que configuren el caràcter lúdic, comercial i de servei de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró.

En relació als treballs sobre el paviment s’hi ha invertit gairebé 347.000 euros durant el mes en que s’ha desenvolupat, amb actuacions a 242 punts amb l’objectiu de garantir les òptimes condicions de seguretat vial. La localització de les intervencions s’ha fet a partir d’un l’estudi previ d’inspecció que permet la detecció del paviment degradat -llavors es neteja la zona i s’aplica una capa d’aglomerat asfàltic- o en mal estat, sobretot a conseqüència de les arrels dels arbres, especialment el pi mediterrani, molt present a la zona centre de Platja d’Aro -en aquests casos es saneja la causa que provoca que s’aixequi l’asfalt i es repara el paviment-.

Pel que fa al programa de reparació de voreres, s’han executat treballs de reparació i millora sobre una superfície de 2.150 metres quadrats, en resposta a les necessitats detectades a partir del treball de camp als carrers per localitzar els punts amb peces aixecades o en mal estat, i a on és necessari adequar-los per garantir-ne les millors condicions de seguretat, accessibilitat i circulació per als vianants. Hi ha diversos tipus d’intervencions, en funció de la incidència: des de la reparació de panots trencats, fins a la millora d’accessibilitat a guals, tot passant també per l’eliminació de barreres arquitectòniques, la substitució de llambordes o la reconstrucció d’escocells a l’entorn dels arbres.

El programa, de nou mesos de durada, amb un pressupost de 263.000 euros, també inclou actuacions sobre mobiliari urbà, amb una dotzena d’intervencions de reparació o substitució de bancs, papereres, jocs infantils, taules de pícnic o de ping-pong. També s’han substituït 180 pilones de diversa tipologia i s’han realitzat 477 intervencions en senyalització urbana amb la reparació o nova instal—·lació d’elements indicadors per a vehicles i vianants.