Puigdemont assegura que 'no hi ha excuses' per no anar a votar

El president diu que "el poder de la democràcia" és que els ciutadans poden decidir anant a les urnes

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha arribat al col·legi electoral de la Casa de Cultura de Girona acompanyat de la seva muller, Marcela Topor. Tal i com estava previst, a les deu del matí el president ja era davant la mesa corresponent per votar. En aquell moment, hi havia poca afluència de gent. En primer lloc, el president ha saludat els integrants de la mesa, els ha demanat com estava anant el matí i, seguidament, ha exercit el seu dret a vot.

A la sortida del col·legi electoral, el president ha animat els ciutadans a anar a votar. "Avui fa un gran dia per anar a votar, no hi ha excuses per no exercir el dret a vot", ha manifestat. També ha volgut encoratjar aquells que no entenen que, novament i davant la impossibilitat dels partits de posar-se d'acord, hagin de tornar a les urnes per decidir qui ha de governar l'estat espanyol. "Aquells que creuen que la dificultat l'han de resoldre els polítics i no entenen per què hem de votar altre cop, els he de dir que hi hem de tornar", ha valorat.

També ha volgut remarcar el valor de les eleccions i el fet que els ciutadans puguin dir la seva a través de les urnes. "El poder de la democràcia és que la gent decideix amb el seu vot què vol que passi i avui és un dels dies que ho podem fer en millors condicions", ha remarcat. Per això, ha volgut animar els ciutadans a anar als col·legis electorals "al més aviat possible" i també ha desitjat que la jornada es desenvolupi sense incidents.