Retencions quilomètriques a les carreteres en l'operació sortida de Sant Joan

Les carreteres gironines sumen més de 60 quilòmetres de cues

L'operació sortida de Sant Joan ha començat aquest dijous a les tres de la tarda amb retencions quilomètriques en diverses carreteres i autopistes del país. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), fins a les quatre de la tarda han deixat l'àrea metropolitana de Barcelona 41.000 vehicles, un 7,8% dels 525.000 que es preveu que es desplacin entre dijous i divendres.

Les carreteres gironines que presenten més complicacions a hores d'ara (20:48h) són la C-35 a Llagostera (Gironès) en el seu enllaç amb la C-65 amb tretze quilòmetres de retencions en sentit Platja d'Aro. En aquell mateix punt la C-65 també presenta vuit quilòmetres més i dos quilòmetres de retencions a la C-66 a Bordils (Gironès) en direcció a la costa, juntament amb tres quilòmetres de circulació intensa a la GI-600 en el seu enllaç a la GI-682 a Blanes (Selva); l'AP-7 a Borrassà (Alt Empordà) un quilòmetre de cues en direcció França; tres quilòmetres a l'enllaç de la C-25 amb la C-65 a Campllong (Alt Empordà); dos quilòmetres a la C-26 en el seu enllaç amb l'N-II a Borrassà i finalment cinc quilòmetres a l'N-II a Garrigàs (Alt Empordà) en direcció Figueres.

Les cues més importants es concentren a l'AP-7 a Barberà del Vallès (13 quilòmetres) i la Roca del Vallès (7 quilòmetres) en sentit Girona i a Barberà del Vallès (2 quilòmetres) i el Papiol (3,5 quilòmetres) en sentit Tarragona. També hi ha retencions destacades a l'A2 a Sant Feliu de Llobregat (8 km), a Pallejà en sentit Lleida (2 km) i a Sant Joan Despí per anar cap a Barcelona.

També va molt carregada la Ronda Litoral (B-10), tant per anar cap al Nus de la Trinitat (15 km) com per anar cap al Nus del Llobregat (7 km), i la Ronda de Dalt, on en sentit nord hi ha 10 quilòmetres de retencions i en sentit sud n'hi ha 8,5. Altres vies on els vehicles s'aturen aquest dijous a la tarda són la B-23 a Sant Just Desvern (2 km) en sentit Martorell i al Papiol (4,5 km) per enllaçar amb l'AP-7 en sentit Girona.

També va molt carregada la B-30, que és la via lateral de l'AP-7, a Cerdanyola del Vallès en els dos sentits de la marxa. A la C-58 les retencions es concentren a Montcada i Reixac (3,5 km) i Terrassa (2 km) en sentit nord i a Vacarisses i Montcada i Reixac en sentit d'entrada a Barcelona.